Care sunt cele cinci limbaje ale iubirii?

Cunosti limbajele iubirii? Exista diferite moduri prin care ne putem exprima iubirea. Care este limbajul tau afectiv? Exista unul pentru fiecare persoana in parte? Vom descoperi acest lucru in cele ce urmeaza.

Fiecare persoana are propriul sau stil si modalitate de a oferi si de a primi dragoste. Cu totii suntem de acord cu faptul ca dragostea ocupa un loc important in viata noastra. Chapman, specialist in relatiile de cuplu a stabilit ca atunci cand o persoana descopera limbajul iubirii propriu si pe cel al partenerului de viata, lucrurile merg mult mai bine in relatia de cuplu si cuplul se poate conecta mai bine.

Cuvintele

Reprezinta unul din principalele limbaje ale iubirii. Cu ajutorul cuvintelor pe care le spunem celuilalt ne manifestam afectiunea si ii spunem cat de important este pentru noi. Insa, pentru ca aceste cuvinte pe care le exprimam sa fie bine intelese trebuie sa fie insotite de actiuni si de fapte.

Timp de calitate

Intr-o societate caracterizata prin multitasking, ne petrecem mai mult timp in cadrul unor reuniuni sociale insa cand ajungem acasa ne intrebam cum o anumita persoana a rezolvat un anumit lucru. Acest lucru se explica prin faptul ca am fost prezenti doar fizic in acel loc. De aceea, timpul nu trebuie masurat in calitate ci in cantitate.

Cadouri

Cuvintele reprezinta un alt limbaj al iubirii definit de Chapman. Autorul subliniaza ca nu faptul de a ne gandi la cadoul in sine este important ci si efortul depus pentru a-l achizitiona si pentru a-l gasi.

Acte de serviciu

Aici se incadreaza toate actiunile pe care le facem pentru a ajuta o persoana, favorile pe care le facem. Spre exemplu, atunci cand o ducem pe mama noastra in oras sa manance stiind ca lucreaza pana tarziu si ca va fi prea obosita sa gateasca.

 

Contactul fizic

Un sarut, o imbratisare, o mangaiere…exista diferite gesturi care exprima afectiunea si sutinerea. Unii sunt mai tactili decat altii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.