Donald Trump – Pregatiti-va pentru ruina financiara

Statele Unite ar putea ajunge in curand in situatia Spaniei sau a Greciei, avertizeaza miliardarul Donald Trump, referindu-se la uriasa datorie publica a SUA.

„Pregatiti-va pentru ruina financiara!”, i-a avertizat Trump pe americani in timpul unui interviu televizat la Fox News.

Un asemenea scenariu, pe care multi il dau ca inevitabil, ar avea consecinte devastatoare pentru intreaga planeta si ar putea rasturna polii mondiali de putere.

Cine este Donald Trump?

Om de afaceri, investitor, scriitor si om de televiziune, la cei 67 de ani ai sai, Donald Trump este unul dintre cei mai bogati pamanteni cu o avere estimata la peste 3 miliarde de dolari.

Cand vine vorba de bani si investitii este una dintre cele mai ascultate voci.

Criticile sale la adresa politicilor economice ale administratiei de la Casa Alba, nu sunt o noutate, insa de data aceasta ele se armonizeaza cu opiniile unor economisti de renume care avertizeaza in priviinta cresterii datoriei publice a SUA.

In prezent datoria totala a SUA se ridica la incredibila suma de 16 trilioane de dolari, o parte din ea fiind datorata Chinei, de la care SUA s-a imprumutat in mai multe randuri.

Este acelasi scenariu care s-a petrecut in Grecia sau Spania, dar la o scara mai mica.

Solutiile sunt doctorii amare pentru populatie, tocmai de aceea politicienii ezita sa le aplice, dar o reformare din temelii a statului si renuntarea la politicile sociale populiste, par a fi singura alternativa la colapsul general.

Pentru americanul de rand Donald Trump nu are alte sfaturi decat acela de a se pregati pentru ce e mai rau in viitorul apropiat.

In ciuda entuziasmului adus de venirea lui Obama la putere, noua administratie se dovedeste chiar mai incapabila decat precedenta in privinta politicilor fiscale, chiar daca incearca sa experimenteze diverse solutii in acest sens.

Sub era Obama americanul de rand a continuat sa saraceasca, orase intregi au intrat in faliment (vezi Detroit), iar somajul a ajuns la cote inimaginabile acum cativa ani ( estimarile variaza intre 16% si 21%).

Problemele de acasa nu aveau cum sa nu se reflecte in politica externa, astfel ca dupa perioada de expasiune agresiva din vremea administratiei Bush, politica externa a SUA inregistreaza importante esecuri pe plan militar si diplomatic, o retragere generala de pe toate fronturile, atat la propriu, cat si la figurat.

Pentru cunoscatori, situatia e similara cu cea din vremea agoniei imperiului roman, ceea ce nu ar fi de mirare pentru cei care au o viziune ciclica asupra istoriei.

Un lucru e cert, situatia din SUA, va avea repercursiuni importante si in Romania. `om trai si`om vedea….

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.