Tăriceanu: Nu pot sărbători 1 Decembrie! E legată de amestecul SUA în treburile interne ale Austro-Ungariei!

Calin Popescu Tariceanu a explicat pe pagina sa de Facebook de ce nu a dorit sa participe la manifestarile oficiale legate de 1 Decembrie.

Liderul ALDE sustine ca, desi i-ar fi placut sa se bage in față la o defilare militara, a dorit totusi sa transmita americanilor dispretul sau, astfel incat acestora sa le crape obrazul de rusine:

„Consider ca e gresit sa sarbatorim 1 Decembrie deoarece, pentru cei care stiu istorie, Marea Unire e legata de amestecul SUA in treburile interne ale Austro-Ungariei si altor state din vremea aceea.

In primavara lui 1917 SUA a intervenit in primul razboi mondial (de altfel o treaba interna a europenilor) si ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, dupa incetarea focului s-a amestecat activ in treburile interne ale Austro-Ungariei, o tara vecina si prietena a Romaniei.

Fara aceasta interventie a americanilor, 1 Decembrie 1918 nu ar fi fost posibil si nu vreau sa ma cobor la un asemenea nivel, acela din a gira prin prezenta mea, politica americanilor de jandarm al lumii.

Nu pot uita ca doar in urma cu cateva zile SUA a intervenit si in treburile noastre interne, de parca Parlamentul nostru ar fi o adunatura de corupti, intretinuti din banii tari, rau intentionati si incompetenti, cand in realitate orice roman adevarat priveste spre Parlament ca spre un templu al eroismului, cinstei si jertfei pentru țară.

De altfel voi propune senatorilor revenirea la vechea zi nationala a Romaniei si anume 23 August, eu doar pe aia o recunosc si o sarbatoresc.”

A mai scris presedintele Senatului pe pagina sa de socializare.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
 1. Marian Sirbu Răspunde
 2. George Răspunde
 3. Vasile Beldean Răspunde
 4. Anonim Răspunde
 5. Anonim Răspunde
 6. Un cetatean Răspunde
 7. Moroianu Răspunde
 8. Ioan Răspunde
 9. Anonim Răspunde
 10. nea fane Răspunde
 11. Anonim Răspunde
 12. batut gheorgjina Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.