Legea atractiei si banii

Intr-un articol anterior vorbeam despre conceptul numit legea atractiei, potrivit caruia, prin puterea gandului poti atrage in viata ta lucrurile pe care le doresti. Sa vedem in ce masura legea atractiei poate fi folosita pentru a atrage banii si prosperitatea.

Noi oamenii suntem, prin natura noastra, lenesi. Dorim sa obtinem cat mai mult, cu efort minim si fara sa fim nevoiti sa asteptam. Adevarul e ca viata nu a fost proiectata pentru omeni lenesi ci e facuta in asa fel incat sa rasplateasca pe cei perseverenti si care stiu sa astepte.

Problema e ca atunci cand vine vorba de sintagma „a atrage bani”, multi au impresia ca vorbim despre vreo formula magica ce iti permite sa castigi bani fara sa faci nimic. Adevarul este mult mai nuantat.

Din capul locului trebuie sa renunti la ideea ca banii vor veni in viata ta fara sa faci nimic, dimpotriva, banii vin in urma unei munci intense si inteligente in acelasi timp. A atrage bani se refera in special la mentalitatea si asteptarile pe care trebuie sa le avem daca dorim sa atingem prosperitatea.

Iata concret cum putem folosi legea atractiei in cazul banilor si prosperitatii:

  • Sa ai o dorinta puternica de a te imbogati. Oricat ar parea de surprinzator, majoritatea nu au aceasta dorinta! Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, il voi cita pe Warren Buffet, un mare investitor american si unul dintre cei mai bogati oameni din lume. El marturisea ca : „Daca nu deveneam milionar pana la varsta de 30 de ani, aveam de gand sa ma arunc de pe cea mai inalta cladire din Omaha.” Asta inseamna sa iti doresti cu adevarat un lucru (in cazul de fata, banii), sa ti-l doresti atat de mult incat sa depui toate eforturile pentru a-ti atinge obiectivul ca si cum nu ai avea alta alternativa.
  • Sa gandesti ca oamenii bogati. Daca vrei sa fii bogat atunci incepe sa gandesti ca oamenii bogati, pare logic, nu? Se zice ca nimeni nu s-a nascut invatat insa unii s-au nascut bogati insa si cei care nu au avut acest privilegiu pot invata sa gandeasca precum cei bogati. Pe scurt, oamenii bogati nu au idei false despre bani, spre deosebire de majoritatea dintre noi, oamenii bogati traiesc sub standardul de viata pe care si-l permit (multi dintre cei care au probleme cu banii traiesc peste standardul pe care si-l permit, motiv pentru care sunt plini de datorii si nu vor ajunge niciodata bogati), oamenii bogati isi reinvestesc banii pentru a-si consolida pozitia financiara.
  • Sa intelegi ca banii nu pot fi facuti peste noapte. Banii se fac incet, cum spuneam si la inceputul articolului, viata/natura ii rasplateste pe cei care stiu sa astepte. Planificarea pe termen lung este lozul castigator in acest proces de imbogatire.

In concluzie, majoritatea problemelor financiare sunt cauzate de mentalitatea si obiceiurile proaste iar reteta este schimbarea mentalitatii si a obiceiurilor poaste cu unele benefice pentru finantele dumneavoastra. Schimbandu-va mentalitatea si perceptia despre bani, puteti folosi legea atractiei pentru a atrage banii si prosperitatea in viata voastra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.