Grafologia si personalitatea

Grafologia sau studierea scrisului de mana, ofera informatii importante despre personalitatea celui care a scris sau despre starea in care se afla la data cand a scris randurile analizate.

Insa pentru a putea sa citesti si altfel decat cuvintele scrise, trebuie sa stii dupa ce sa te uiti.

Iata mai jos semnele elementare dupa care se uita grafologii atunci cand incearca sa intuiasca ce se ascunde dincolo de text.

Sunt opt elemente principale care trebuiesc analizate pe text din punct de vedere grafologic si anume:

  • Apasarea pixului/stiloului
  • Spatiul lasat intre cuvinte
  • Directia scrisului (daca urca sau coboara)
  • Marginile
  • Spatiul dintre randuri (daca nu este scris pe caiete scolare liniate)
  • Punctuatia
  • Inclinatia literelor
  • Marilea literelor

Interpretarea scrisului ridica o serie de probleme pentru incepatori pentru ca acestia sunt tentati sa faca o gresala foarte comuna si anume, sa urmareasca cate un singur punct din cele de mai sus si sa traga concluzia doar pe baza lui, ceea ce este o eroare.

Pentru interpretarea corecta trebuie sa se ia in calcul toate indiciile si apoi sa se traga concluzia generala.

De asemeni nu trebuie uitat a analiza unui simplu text vorbeste despre starea pe care a avut-o autorul lui in momentul in care l-a scris. Doar daca analizam mai multe texte apartinand aceleiasi persoane si observam anumite indicii generale, putem generaliza asupra trasaturilor dominante ale personalitatii acestuia.

Discutia este prea lunga si complexa pentru a intra acum in detalii insa va voi oferi descifrarea primelor doua elemente din lista de mai sus:

Apasarea pixului/stiloului – presiunea cu care s-a apasat cand s-a scris e relativ usor de intuit mai ales daca ne uitam sub foile alba peste care s-a scris si remarcam urme ale literelor scris. Cu cat sunt mai evidente si mai multe paginile care pastreaza aceste urme, cu atat s-a apasat mai mul.

Un scris apasat indica o personalitate cu o mare energie, fie ea fizica sau mentala.  Poate fi o personalitate bataioasa si hotarata, greu de intors din drum, care tinde sa lupte pana in panze albe pentru cauza sa.

Un scris slab, fara presiune pe instrumentul de scris, indica opusul personalitatii descrisa mai sus. Adica o fire slaba, care se razgandeste usor, flexibila. De obicei femeile au un astfel de scris.

Un scris moderat, nici apasat dar nici slab, indica o personalitate aflata la mijlocul extremelor descrise mai sus.

Spatiul dintre cuvinte – se estimeaza astfel: daca este suficient de larg incat incap in el mai mult de o litera, atunci este un spatiu mare, daca nu incape nici macar o litera, atunci este mic, iar daca incape o litera, este potrivit.

Daca spatiul este mare, indica o personalitate precauta, independenta si singuratica. Ii place sa faca totul singur si nu prea are incredere in altii, de asemeni nu ii place sa ii fie invadata intimitatea sau cel putin in timpul in care a scris textul analizat incerca astfel de sentimente.

Daca insa dimpotriva, spatiul intre cuvinte e mic, ceea ce face scrisul sa para usor ingramadit, sugereaza o personalitate calda, sociabila, care simte nevoia sa fie ocrotita si la randul ei ofera acelasi sentiment. Sugereaza o personalitate sufletista si mamoasa.

Un spatiu potrivit, indica o personalitate echilibrata, o balanta dintre cele doua tipuri detaliate mai sus.

Insa repet, pentru o analiza cat mai corecta, trebuie urmarite toate cele 8 elemente grafologice si nu doar unele dintre ele.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.