Din cersetor a ajuns direct milionar – povestea reala a unui homeless britanic

Este povestea de viata, fascinanta dar reala, a unui britanic de 67 de ani care de zeci de ani dormea pe strazi, traind mai mult din mila publica.

Insa atunci cand nu mai astepta nimic de la viata, la 67 de ani, dupa ce trecuse prin atatea insuccese si tragedii, viata i s-a schimbat radical, ca intr-o poveste de Craciun de Charles Dickens. Partea cea mai interesanta este a povestea e una reala.

Iata mai exact ce s-a intamplat:

Eroul nostru, pe numele lui Stuart Sharp, nu a trait din totdeauna pe strazi. Pana la 32 de ani a dus o viata normala.

Totul s-a schimbata insa cand fiul sau Ben a murit in urma unor complicatii la nastere. In clipa aceea a avut o revelatie a unei melodii care a inceput sa-i sune in cap, fara sa stie ca aceasta ciudatenie avea sa-i schimbe viata de doua ori.

Ceea ce s-a intamplat in mintea lui Stuard nu poate fi explicat de stiinta moderna. Fara sa aiba nicio cunostinta muzicala de specialitate, in capul lui a inceput sa sune, chiar la ceremonia funerara a fiului sau, o melodie care nu-i dadea pace si avea sa-l bantuie ani in sir.

Era ca si cum, din ceruri, cineva ii crease un mijloc prin care avea sa-si schimbe viata si, in acelasi timp, sa uimeasca o lume intreaga, insa in acel moment indureratul tata nu avea de unde sa stie asta.

Neputand sa treaca peste pierderea fiului, familia Sharp a divortat iar Stuard a ajuns sa traiasca ca homeless  (boschetar, om fara casa) pe strazile Londrei.

Consumat de pierderea fiului si de patima alcoolului, Stuart traia din mila publica si din joburile ocazionale pe care le primea pe langa pub-uri.

Totul avea insa sa se schimbe curand

La inceputul anilor `90 a facut rost de o chitara veche si a inceput sa fredoneze misterioasa melodie care ii suna in cap de ani de zile, de la moartea fiului sau.

In curand, misteriosul cersetor cu chitara avea sa fie remarcat de cineva care sa-l puna in valoare.

Un celebru interpret de jazz Anthony Wade a fost impresionat de piesa lui Stuart Sharp si l-a privit ca pe un diamant neslefuit. L-a luat imediat sub aripa sa, i-a oferit un adapost si l-a ajutat sa-si puna pe hartie simfonia de 40 de minute.

Ceea ce a iesit i-a lasat cu gura cascata pe cei de la Orchestra din Londra.

Viziunea muzicala a lui Stuart este remarcabila si e uimitor cum cineva fara studii muzicale a fost capabil sa creeze ceva de o asemenea calitate„, sunt cuvintele lui Alan Wilson, conductorul Orchestrei  Philharmonia din Londra.

Din drepturi de televiziune, drepturi de autor si concerte, Stuard a devenit rapid din cersetor, milioanr in lire si si-a putut cumpara o casa impozanta din centrul Londrei. Viata lui se schimbare cu 180 de grade.

Stuard insa e convins ca revelatia lui e de natura divina si nu are niciun merit in crearea ei, motiv pentru care si-a intitulat piesa „Simfonia Ingerilor”.

Avand in vedere turnura miraculoasa pe care a luat-o viata lui, e greu sa il contrazici….

Povestea lui Stuard este motivanta si in acelasi timp unul din nenumaratele argumente ca minunile sunt adevarate, intr-o forma sau alta.

Niciodata nu este prea tarziu pentru o schimbare radicala in viata noastra, poate ca nu vom deveni milionari peste noapte dar cu siguranta avem ce invata din povestea reala a lui Stuart Sharp.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. radu Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.