Idei de afaceri
Putine lucruri pot fi mai interesante decat un brainstorming pentru gasirea unei idei de afaceri.
Cine a spus ca ai nevoie de mari sume de bani pentru a demara un business? Mult mai importanta decat capitalul disponibil este ideea si resursa umana.
Iata mai jos cateva idei de afaceri pe care le poti pune in practica in viitorul apropiat, incepand chiar de azi.
Unele sunt simple si nu necesita o investitie prea mare, altele sunt mai complexe si nu le poti pune pe roate fara cateva mii de euro, insa toate sunt realiste, sustenabile si se pliaza perfect pe conditiile actuale ale pietei din Romania.
Dar sa nu mai lungim vorba si sa intram direct in miezul problemei.
Asadar, iata ce idei de afaceri ar putea merge in 2016:
Centru aerobic pentru adolescenti supraponderali. Este o nisa noua in Romania de care puteti profita mai
ales daca locuiti intr-un oras mare. In aceasta nisa puteti gasi si idei de afaceri colaterale, cum ar fi o sala pentru cursuri de dans sportiv, arte martiale, culturism, etc.
Tot mai multi tineri romani incep sa aiba probleme cu greutatea in exces datorita sedentarismului, a consumului de fast-food-uri si a orelor petrecute in fata computerului.
E o piata noua care creste rapid, cu putin noroc poti fi primul din orasul tau care intra pe piata cu un astfel de serviciu. Daca vi se pare o investitie prea mare va puteti orienta spre idei de afaceri colaterale : un website cu informatii despre slabit, un CD cu informatii si metode pentru o viata sanatoasa, etc.
Croitorie moderna ce produce haine si incaltaminte personalizata. Oferiti-le clientilor produse unicat sau cel putin intr-un tiraj foarte limitat.
O astfel de afacere se preteaza cel mai bine unei piete formata din tineri si adolescenti dar nu trebuie uitate nici firmele sau partidele politice care in campania electorala au nevoie de astfel de mijloace de promovare. Cu putin noroc va puteti gasi o nisa de piata pe care sa o exploatati intr-un mod destul de profitabil.
Cu putina imaginatie si o buna politica de marketing producerea de imbracaminte de calitate, personalizata, se poate transforma intr-o afacere de succes.
O cabana la munte pe care o puteti inchiria turistilor la preturi avantajoase (pentru ambele parti). O afacere ideala daca detineti pamant in zonele montane.
Este adevarat ca momentan industria turismului trece prin perioade grele dar cu totii stim ca acum este perioada ideala pentru a investi intr-o astfel idee de afaceri. Concurenta este slabita iar inovatia si creativitatea pot fi punctele dumneavoastra forte.
Softuri educationale, o piata timida dar in crestere. Daca sunteti pasionat de informatica si programare puteti crea softuri educative practice.
Tot mai multi romani incep sa se initieze in tainele internetului, odata cu aceast fenomen creste si piata celor dispusi sa cumpere online softuri/programe care sa ii invete diverse aptitudini (de la cunostinte de economie pana la limbi straine sau istorie). Este o piata tanara, la inceput de drum si tocmai de aceea plina de oportunitati pentru antreprenorii care aleg acest gen de idei de afaceri.
Alte idei de afaceri interesante
Restaurant subacvatic, necesita investitii importante dar daca locuiti intr-un oras aglomerat sau intr-o statiune estivala poate deveni o atractie locala si o afacere de succes pentru dumneavoastra.
Din pacate nu este o afacere la indemana oricui si este conditionata de asezarea geografica, fenomenul turistic si certificatele de urbanism.
Producerea de jucarii de plus cu un mic computer in interior sau doar cu un mic reportofon astfel incat jucaria sa comunice cu cei mici sau sa permita parintilor sa-si inregistreze voce astfel incat copiii sa o poata auzi atunci cand parintii sunt departe de ei.
Nu este o idee originala dar se preteaza la o multime de adaptari si improvizatii. Chiar daca pare prea complicata, poate fi inceputa in propriul garaj sau poate deveni o afacere de familie.
Jucariile de plus si dispozitivele cu reportofon pot fi cumparate en gros, asamblate si oferite spre comercializare. Creativitatea este punctul forte al acestui gen de business, deoarece iti va permite sa iti castigi rapid locul pe piata.
Salon de coafura intr-o zona rezidentiala sau ANL nou construita. Puteti profita de constructia unor noi cartiere pentru a incepe o afacere.
Acolo unde ia fiinta un nou cartier ia fiinta si o noua piata. De ce sa nu profitati si dvs. de aceasta oportunitati si sa fiti printre primii care deservesc nevoile noilor rezidenti?
Teren de fotbal artificial pe care sa-l inchiriati contra cost. Daca ai un teren intra-vilan si nu prea stii ce sa faci cu el, ai putea sa te gandesti sa-l transformi intr-un teren de fotbal (sau oricare alt sport) si sa te alegi astfel cu o afacere frumusica.
Un magazin online. Desi ai putea crede ca piata acestui domeniu este deja ocupata, nu este tocmai asa. Solutia este gasirea unei nisa unde concurenta este slaba si unde ai sanse sa ajungi in top.
Spre deosebirea de un magazin clasic, avantajele unui magazin online sunt evidente atunci cand pui in balanta costurile de intretinere si de demarare a afacerii precum si costurile de promovare, afacerile online fiind mult mai putin costisitoare decat cele clasice, aproape sub toate aspectele.
Magazin alimentar axat o nisa bine definita (hrana pentru diabetici, pentru sugari, exclusiv produse fara E-uri, etc.). Tot mai mult auzim azi vorbindu-se de hrana sanatoasa, hrana fara E-uri, mancare ecologica. Este un trend general aflat abia la inceput de drum in Romania.
Tot mai multi sunt cei care se arata preocupati de sanatatea alimentara si care formeaza astfel o piata noua.
Daca ai teren agricol si te pasioneaza domeniul hranei ecologice, ai putea pune bazele undei afaceri de succes in domeniu.
Si totusi aceasta lista nu face decat sa confirme faptul ca idei antreprenoriale exista cu miile, totul depinde insa de modul in care sunt puse in aplicare.
Va recomand sa cititi si celelalte articole de pe site-ul nostru care vorbesc despre marketingul unei afaceri, planul de afacere si modalitatile de promovare ale unui business de succes pentru ca ideile de afaceri nu sunt decat una dintre ingredientele unei afaceri de succes.
Cum am spus mai sus, idei de afaceri se regasesc pe toate drumurile, cel mai greu este construirea unui sistem in jurul ideii de afaceri care sa o si transforme intr-o afacere profitabila.
Pe site-ul nostru veti putea gasi multe alte idei de business iar colectia se va imbogati mereu dar asa cum spuneam si la inceputul articolului ideile de afaceri sunt inutile daca nu sunt sustinute si de un sistem de afaceri. Dar despre sisteme de afaceri, plan de afaceri si marketing vom vorbi si in alte articole.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
Buna ziua , detin in orasul Buftea o cladire de birouri P+3,
90mp/etaj in care doream sa incep diverse afaceri(site-uri,
contabilitate ,consultanta…).Am incercat sa atrag tineri ca
si actionari,punandu-le la dispozitie toate conditiile ,astfel
sa-i responsabilizez.N-am reusit!stiam ca toti se plang de lipsa
banilor ptr. a deschide o afacere.Are cineva acest curaj sau mai
bine este pe salariu,doar dam din gura?!