Idei de afaceri cu bani putini

Sunteti in cautarea unor idei de afaceri cu bani putini dar care sa fie viabile in situatia economica specifica zilelor noastre?

Sunteti dispusi sa incepeti o activitate care sa va rotunjasca veniturile dar nu vreti sa riscati sume mari de bani in aceste vremuri tulburi?

Daca raspunsul este afirmativ, atunci randurile de mai jos s-ar putea sa fie scrise pentru voi.

afaceri cu bani putiniDaca va imaginati ca e nevoie de zeci de mii de euro pentru a incepe o afacere, va inselati.  Chiar si cu numai 2-300 euro se poate incepe o afacere legitima in zilele noastre.

In functie de sumele necesare pentru costurile de start-up am incercat sa alcatuim mai jos o lista exhaustiva de idei de afaceri cu bani putini:

Afaceri cu mai putin de 200 euro

Bloguri tematice pe diverse nişe cu monetizarea prin vanzarea de reclame sau participarea la programe de afiliere.

Vanzarea de carti electronice, softuri si alte produse in format digital, produse proprii sau cu licenta de revindere.

Oferirea de servicii ca freelencer (webdesign, traducator, editor, etc.)

Diverse site-uri ce ofera continut si aplicatii gratuite in speranta ca vor reusi sa vanda spatiu publicitar catre alte afaceri online. Datorita costurilor foarte scazute, cele mai multe idei de afaceri cu bani putini se regasesc in mediul online.

Servicii cumparaturi pentru batrani sau pentru persoanele foarte ocupate. Este o activitate foarte potrivita mai ales pentru adolescentii care vor sa faca un ban de buzunar pe perioada vacantelor.idei de afaceri cu bani putini

 

 

 

Afaceri cu mai putin de 500 de euro

Servicii de contabilitate/avocatura/notar si alte profesii liberale care nu necesita investitii financiare mari in deschiderea cabinetului propriuzis (cu conditia sa detineti spatiul necesar) dar care necesita absolvirea unor studii de specialitate acreditate.

Afaceri bazate pe oferirea de consultanta. Consultanta privind creditele SAPARD de exemplu dar si alte tipuri de consultanta. De asemeni necesita terminarea unor studii de specialitate.

Firma de curatenie la domiciliu.

Firma de servicii care se ocupa de dresajul canin.

Firma care se ocupa de legarea si copertarea cartilor, lucrarilor de licenta si altor materiale similare.

Diverse cursuri si meditatii (de dans, de fitness, de inot, de karate, de modeling, etc.).

Productie publicitara.

Reparatii computere si/sau alte echipamente, reparatiile pot fi facute la un atelier propriu sau la domiciliul clientului.

Servicii de transport pentru mutat mobila sau alte bagaje.

Librarie mobila.

Afaceri de pana in 2000 de euro

Alegerea unei francize. Desi pare greu de crezut, o franciza ieftina poate fi o exceleta solutie pentru cei aflati in cautarea de idei de afaceri cu bani putini.

Organizarea unei mici productii agricole, daca detineti un teren necesar (livada de pomi fructiferi, legume, etc.). Cu putin noroc puteti investi in culturi profitabile de catina, plante medicinale sau fructe de padure.

Culturi acvaponice. O forma moderna de agricultura care imbina cultivarea legumelor cu piscicultura, intr-un mod prietenos pentru mediu si in acelasi timp foarte profitabil pentru producator.

Atelier de tamplarie/reconditionare mobila veche, etc.

-Comert cu amanuntul. O activitate veche de cand lumea, bazata pe un principiu simplu: cumpararea en gros la un pret bun si vanzarea produselor en detail la un pret mai mare, astfel incat sa obtineti un profit.

Afaceri cu 5000 euro sau mai putin

-Afaceri in franciza.

-Un magazin online.

-Un minimarket la colt de strada.

-Afacere bazata pe inchirierea de echipament sportiv (role, biciclete, mingi, etc.).

-Organizare de targuri in schimbul unei taxe de la fiecare comerciant. O afacere care necesita un spatiu vast intr-un vad comercial (cumparat sau inchiriat).

-Spatii pentru pastrarea anvelopelor (de vara pe timp de iarna si de iarna pe timp de vara) in conditii adecvate. O afacere care prinde si in Romania in orasele aglomerate.

-Investitii pe piata bursiera sau valutara.

-Firma de amenajari interioare si/sau exterioare.

In linii mari acestea sunt activitatile care pot fi demarate cu investitii relativ reduse. Bineinteles ca in realitate costurile variaza de un caz la altul in functie de specificul fiecaruia.

De multe ori aceeasi afacere poate fi demarata si cu 2 000 euro dar si cu 5 000,  nu intram acum in astfel de amanunte…

Foarte multi romani cred ca banii sunt principalul obstacol atunci cand vrei sa incepi o afacere.

In realitate nu banii sunt adevarata problema, pentru ca, asa cum am vazut, exista o multime de afaceri cu bani putini, adevaratele obstacole sunt oamenii! Vorbim aici atat de aptitudinile si cunostintele antreprenorului, cruciale pentru destinul afacerii, cat si partenerii de business si clientela.

Dar despre aceste aspecte (precum si despre multe alte idei de afaceri cu bani putini) am vorbit pe larg si in alte articole de pe site-ul nostru.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.