Investitia intr-un apartament deja inchiriat: avantaje si dezavantaje

Intentionezi sa investesti in imobiliare intr-un viitor apropiat si ti se ofera o oportunitate practic de nerefuzat: un apartament deja inchiriat. Care sunt specificitatile acestui tip de achizitie, avantajele si dezavantajele sale? Va spunem totul in cele ce urmeaza.

Investirea intr-un apartament deja inchiriat: care sunt specificitatile sale?

Atunci cand achizitionezi un apartament deja inchiriat, contractul de inchiriere se transmite in momentul semnaturii actului autentic. Astfel, devii inchiriator in acleasi timp in care devii si proprietar de apartament. Ca si persoane care inchiriaza, legea te obliga sa respecti dispozitiile din contractul semnat de vechiul proprietar, la fel cum si locatarul isi pastreaza obligatiile.

Care sunt avantajele achizitionarii unui apartament deja inchiriat?

In momentul in care achizitionezi un apartament deja inchiriat, veniturile provenite din chirie iti sunt deja asigurate. Ceea ce inseamna ca, daca ai achizitionat apartamentul prin credit imobiliar, o parte din rata iti va fi asigurata. Prezenta unui contract de inchiriere legal este un alt motiv, un alt argument pentru care banca iti va oferi mai repede si mai usor un raspuns pozitiv.

O situatie care iti permite, printre altele, sa ai garantia unor chiriasi seriosi, nu va mai trebui sa cauti tu altii in cazul in care scopul achizitionarii apartamentului este acela de a-l oferi spre chirie.

Care sunt dezavantajele achizitionarii unui apartament deja inchiriat?

Achizitionarea unui apartament deja inchiriat impune un anumit tip de chirie, o suma deja stabilita, termeni si conditii deja stabilite intre vechiul proprietar si actualii chiriasi. Ceea ce inseamna ca, cel putin o perioada, nu vei mai putea face mari schimbari.

Pe scurt, nu vei putea opta pentru un alt contract de inchiriere.

In momentul in care iti doresti sa achizitionezi un apartament deja inchiriat trebuie sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele pentru a evita o situatie neplacuta, trebuie sa alegi in cunostinta de cauza.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.