Cum alegi penarul pentru școală, 6 criterii de selecție

pexels-dzenina-lukac-1469902Pentru că un penar este esențial în orice activitate, vor exista tipuri diferite de persoane care caută acest element de bază. Poate fi un elev, un student, un artist sau un părinte care caută penarul potrivit pentru copilul său. În căutarea penarului potrivit îți poți pune următoarele întrebări: Îmi este necesar un penar mic sau mare? Prefer un anumit material din care să fie confecționat? Care este tendința în acest sezon?

Înainte de a încerca să-ți dai seama care este penarul potrivit pentru tine, gândește-te la ce ar trebui să pui în penar. Începe prin a te gândi la elementele esențiale de bază. De regulă obiectele care nu lipsesc din penarul unui elev sunt: creioane simple și mecanice, radieră, stilou, marcatoare, creioane colorate, riglă. Dar în funcție de persoană și situație lista poate fi diferită. De asemenea lista obiectelor din penarul tău poate diferi și în funcție de ceea ce faci în fiecare zi  și unde mergi, iar întocmirea unei liste poate fi utilă astfel încât să poți ține cont de nevoile tale când cauți un penar.

Preferințele și nevoile se pot schimba și pot fi diferite de ale colegului tău. Deci, ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine poate să nu funcționeze foarte bine pentru altcineva și invers. Dar nu trebuie să îți faci griji, există o multitudine de opțiuni pentru toată lumea.

Ce pui în penar?

Această întrebare este una importantă în alegerea tipului de penar pe care dorești să-l achiziționezi. Articolele pe care fiecare persoană le va pune în penar vor varia în funcție de sarcinile și ocupația zilnică. De exemplu, un elev de școală primară ar avea nevoie să includă lucruri precum lipici și foarfecă, creioane colorate în timp ce un elev de școală gimnazială sau un student ar putea folosi doar un stilou pe parcursul unui an școlar. Gândește-te la ceea ce folosești în fiecare zi și notează.

Organizarea penarului

După ce ai ales penarul, va trebui să-l menții organizat. A păstra penarul organizat înseamnă a-i menține longevitatea și a-l folosi eficient.

Iată trei idei de pus în practică:

  1. Limitează numărul articolelor pe care le pui în penar. Dacă ai obiceiul de a acumula și de a purta prea multe lucruri în penar, renunță la acest obicei și ia cu tine doar ceea ce știi că vei avea nevoie.
  2. Examinează penarul periodic și vezi dacă este necesar să-l reorganizezi, să elimini sau să adaugi lucruri.
  3. Dacă penarul este fabricat din material plastic și nu este compartimentat, creează separatoare în penarul tău pentru a delimita spațiul.

Personalizarea penarului

În funcție de materialul penarului tău, poți face multe lucruri pentru a-l face unic și a-l personaliza. Folosește această oportunitate de a deveni artistic și creativ!

Iată câteva lucruri pe care le poți încerca:

  • Dacă penarul tău este realizat dintr-un material textil sau pânză îl poți accesoriza cu o broderie pe placul tău sau poți desena lucruri drăguțe.
  • Dacă este confecționat dintr-un material plastic îl poți picta sau poți adăuga diverse autocolante care să te înveselească și să te reprezinte.

Penare minimaliste

Imprimeurile, desenele de orice fel și culorile sunt, fără îndoială, preferatele elevilor. Dar pentru unii dintre ei, a avea un penar simplu este reprezentativ pentru stilul lor. Pot alege o variantă elegantă și discretă gândindu-se la spațiul pe care îl ocupă în rucsac, ghiozdan sau geantă.  Penarele minimaliste sunt minunate, întrucât pot fi utilizate și adecvate fiecărei vârste, sunt la modă și au o estetică ce va rezista peste timp. Penarele minimaliste colorate strălucitor și transparente sunt preferatele elevilor de liceu deoarece, prin forma și aspectul lor simplu, nu sunt plictisitoare. Ele păstrează lucrurile simplu, fiind subțiri și lungi. De asemenea, au compartimente separate în penar pentru a menține lucrurile organizate în interior.

Penare potrivite pentru elevii din școlile primare / gimnaziale

Dacă ești un părinte care caută un penar potrivit pentru copilul tău, penarele spațioase, bine compartimentate și colorate în  tonuri pastelate sunt opțiuni grozave. Acestea oferă mult spațiu copilului tău și se potrivesc diverselor rechizite școlare, cum ar fi creioane, lipici, creioane colorate, riglă etc. Sunt prevăzute cu compartimente organizatorice pentru a-ți ajuta copilul să își păstreze lucrurile în ordine! Pentru a-ți încuraja copilul să devină mai ordonat și organizat, aceasta este o opțiune minunată.

Acestea sunt o versiune mai drăguță a penarelor din plastic dur pe care mulți dintre noi le-am folosit la școală.

Penare potrivite pentru elevii de liceu

Dacă ești elev de liceu și cauți penarul adecvat pentru tine, recomandarea este să găsești un penar suficient de încăpător astfel încât să-ți așezi toate rechizitele școlare ieftine și potrivite, de care ai nevoie pentru o zi întreagă de școală. O opțiune excelentă pentru tine sunt penarele minimaliste, simple dar funcționale, unde îți poți ține seturi de pixuri diferite, creioane, marcatoare, evidențiatoare, radiere etc. Acestea pot fi prevăzute cu o închidere cu fermoar, unde poți păstra lucruri precum carduri, legitimații sau instrumente speciale.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.