Jocurile online, posibile afaceri profitabile

Jocurile online sunt mai mult decat o simpla modalitate de distractie pentru tinerii si adolescentii care petrec ore in sir in fata calculatorului.

Daca avem o corecta imagine de ansamblu o sa vedem ca de multe ori, in spatele unor platforme de gaming sunt industria jocuriloradevarate afaceri de succes cat se poate de serioase.

Pierdere de timp pentru unii, jocurile online fac totusi parte din uriasa industrie a entertainmentului, o industrie care la nivel mondial genereaza anual miliarde de dolari.

Creativitatea, numarul foarte variat de jocuri si mai ales pasiunea tinerilor din toata lumea pentru acest gen de distractii (ganditi-va doar la isteria creata de Pokemon Go), sunt tot atatea atuuri care contribuie la succesul creatorilor si programatorilor din spatele acestei nise.

Practic exista loc pentru orice categorie de games: shootere, dressing, racing, jocuri friv, multiplayer, etc. Ori tocmai aceasta diversitate da loc la aparitia de noi si noi actori pe aceasta piata.

De unde vin banii?

Este o intrebare cat se poate de legitima daca ne gandim ca 99% dintre jocurile de browser sunt gratuite. Dar la fel este majoritatea covarsitoare a continutului online!

Ei bine, ca in mai toate afacerilor online bazate pe WEB, banii vin din reclama! Creatorii de joculete online nu se asteapta sa le cumpere cineva creatiile, ci urmaresc ca prin creatiile lor sa atraga mii, sute de mii, daca se poate chiar milioane, de vizitatori pe anumite site-uri iar abia apoi, acest site-uri sa fie monitorizate prin vanzarea de publicitate.

Cu cat sunt mai multi vizitatori pe un anumit site, cu atat vor fi mai mari incasarile din publicitate generate de firma din spatele siteului.

Este acelasi principiu dupa care functioneaza si afacerile din domeniul mass-media.

Bineinteles ca in acelasi timp pot exista si anumite jocuri premium, pentru care utilizatori sunt dispusi sa plateasca (sa ne gandim doar la jocurile de smartphone care pot fi instalate ca aplicatii premium), insa majoritatea banilor din aceasta industrie, provin totusi din reclama.

Asta e si cazul Miniclip.com, Y8.com, BigFishGames.com, Pogo.com si alte cateva asemenea, site-uri de referinta in domeniu si care genereaza anual venituri de milioane de euro pentru companiile aflate in spatele lor.

Desi acum sunt afaceri cat se poate de serioase, majoritatea dintre ele au plecat de 2-3 tineri pasionati de programare si jocuri si care treptat si-au transformat hobbyurile in afaceri.

Fara doar si poate, la momentul actual jocurile de browser reprezinta partea leului din aceasta industrie, insa lucrurile se schimba incet dar sigur.

Viitorul va fi al celor ce vor putea sa se adapteze din mers la era smartphone-urilor si la integrarea jocurilor in realitatea augmentata (Pokemon Go de care am pomenit mai sus e doar varful de lance al urmatoarei revolutii din acest domeniu).

Ca orice etapa a evolutiei IT-ului si evolutia industriei de gaming va aduce cu sine aparitia unor noi afaceri de succes si implicit, disparitia altora mai vechi, care nu se vor putea adapta la noile schimbari.

Este o lume noua, in plina transformare si tocmai de aceea plina de oportunitati pentru antreprenorii tineri, creativi, care nu se tem de provocari si imbratisaza noile tehnologii care, ne place sau nu, fac tot mai mult parte din viata noastra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.