Afaceri online la cheie

Crearea propriilor produse informationale (ebooks, materiale audio-video, etc.) este cea mai rapida modalitate legala de a castiga bani online. Crearea propriilor produse nu este atat de grea pe cat cred unii. De fapt, daca esti dispus sa inveti despre industria numita infoprenoriat, s-ar putea sa descoperi o multime de oportunitati profitabile, nebanuite pana atunci.

Cum spuneam, foarte multi au impresia ca a crea propriile produse este o operatiune dificila, se tem ca nu au suficiente cunostinte pentru a realiza ceva de calitate, se tem sa nu se faca de ras si alte astfel de inhibitii. In realitate acestea nu sunt motive intemeiate pentru a sta pe loc.

Chiar daca nu ai suficiente cunostinte, ele se pot invata dar poti sa vinzi propriile produse si fara sa stii cum sa le creezi. Cum este posibil? Cumparand unele gata facute si asta legal, cu drepturi de revindere.

Internetul si tehnologia IT a adus cu sine un concept nou: clonarea biţilor. Adica e de ajuns ca cineva sa munceasca o singura data pentru a scrie o carte electronica sau a face un film, pentru ca apoi produsul sa poata fi multiplicat de cate ori se doreste, fara costuri suplimentare.

In lumea reala trebuie sa muncesti pentru fiecare produs in parte, in lumea virtuala muncesti o singura data iar apoi poti multiplica produsul de cate ori vrei. Aceasta situatie a dus la aparitia unei mini-industrii: produsele cu drept de revindere, le cumperi o data si apoi le revinzi legal de cate ori poti.

Nu iti bati capul cu producerea lor, poti sa le grupezi formand diverse pachete pentru a fi cat mai original, profitabilitate mare data de investitia initiala mica.

Un exemplu de astfel de produse gasiti pe AflaSecrete.Ro .

Dar sa revenim la producerea propriilor produse informationale. Cel mai bun loc pentru a cauta idei si inspiratie este chiar piata pe care iti cheltuiesti in prezent banii. Studiaz-o putin si vezi ce anume cauta lumea. De exemplu intri intr-o librarie (sau in mai multe) si afli care carte/brosura cu know-how, adica sfaturi practice, se vinde cel mai bine. Daca vei reusi sa scrii o carte electronica pe o tema asemanatoare vei avea mari sanse sa te bucuri de vanzari consistente.

Daca nu stapanesti prea bine subiectul despre care vrei sa scrii atunci ar trebui sa duci o munca de documentare, sa citesti tot ce gasesti pe tema respectiva, sa iti faci o structura a viitoarei tale carti electronice, sa scoti pe o hartie punctele principale (nu te lasa coplesit de informatii si detalii) apoi sa umpli acele idei principale de continut.

Pentru o mai buna sinteza, nu completa ideile principale in scris, de prima data, ci intai inregistreaza-le audio sau video. S-ar putea ca materialul audio-video astfel obtinut sa iti fie de folos mai tarziu in promovarea produsului.

Desigur chiar produsul poate fi un curs video sau audio. Exista nenumarate posibilitati si topicuri/nise pe marginea carora se pot si se creaza produse informationale.

Dar daca ti se pare prea greoi sa muncesti pentru a-ti crea singur propriile produse, exista mereu posibilitatea de a cumpara drepturile de revindere ale unor produse gata facute.
Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.