Nick Swinmurn – Zappos.com

Cei mai multi dintre noi, atunci cand nu gasim o pereche de pantofi pe masura noastra ne dam batuti si speram sa avem mai mult noroc data viitoare. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu Nick Swinmurn in 1999 cand, negasind incaltamintea potrivita dupa o ora de cautat printr-un mall din San Francisco, a mers acasa si a inceput sa puna bazele propriei companii- Zappos.com.

In 2009 Zappos.com a fost achizitionat de Amazon si in prezent este cel mai mare magazin online de pantofi din Statele Unite.

Dupa episodul din mall din 1999, Nick s-a gandit sa lanseze un magazin online de incaltaminte care sa ofere o gama uriasa de culori, modele si marimi, astfel incat oricine sa-si gaseasca incaltamintea potrivita.

Drumul nu era usor, investitia initiala era uriasa, a reusit sa stranga pentru inceput 150 000 de dolari imprumutand de la prieteni si rude insa adevaraul investitor a fost Tony Hsieh, un antreprenor care s-a lasat convins de planul de afaceri al lui Nick si astfel a inceput un parteneriat profitabil si de lunga durata.

In prezent Zappos.com are peste 1000 de angajati si este evaluat la aproximativ un miliard de dolari.

Privind in urma Nick Swinmurn marturiseste:

Cel mai important este sa poti ramane fidel ideii tale, sa nu te lasi distras de altceva, sa te mentii cu incapatanare pe drumul ales si sa iti urmezi planul pana la capat.

Sunt multi oameni care au idei de afaceri excelente dar nu le duc pana la capat pentru ca se pierd in marasmul diferitelor probleme care apar pe parcurs. Secretul este sa nu te lasi distras de nimic, sa continui pe drumul tau.

Avand in vedere ca vorbeste din propria experienta, tind sa-i dau dreptate :).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.