Nișa hainelor pentru copii și oportunitățile din industria textila
Dupa mancare, hainele sunt al doilea produs la care oamenii nu vor renunta, indiferent de starea generala a economiei.
Industria textila este atat de variata si plina de categorii si subcategorii, incat, desi la prima vedere piata ar putea parea suprasaturata, in realitate mereu va exista loc pentru oricine stie sa speculeze si chiar sa creeze gusturile si tendintele consumatorilor.
Odata ca evolutia internetului, afacerile cu haine si-au facut rapid loc si in mediul virtual, impartindu-se si aici pe nise (vezi de exemplu www.shop4kids.ro, magazin virtual destinat hainutelor pentru copii), branduri si nu in ultimul rand preturi.
In mediul virtual se bucura de popularitate in special magazinele cu modele vestimentare mai putin obisnuite (si deci mai greu de procurat dintr-un magazin stradal), cum ar fi hainele pentru persoane supraponderale dar si costumele tematice.
Cum spuneam si la inceput, nisa hainelor pentru copii poate fi o adevarata mina de aur pentru cei care stiu sa o exploateze.
Caciuli fistichii, haine cu imprimeuri, vestimentatie tematica, sunt doar cateva modalitati prin care producatorii se folosesc de imaginatie si creativitate pentru a-si gasi un loc stabil pe piata.
Daca te pasioneaza croitoria si creatia vestimentara, poti merge de drumul batatorit deja de nume celebre si poti incerca sa creezi o linie vestimentara proprie.
Clientela, mai ales cea feminina, e innebunita dupa noutati vestimentare iar daca reusesti sa le satisfaci asteptarile, nu vor ezita sa isi ofere banii in schimbul creatiilor tale.
Multe mamici din lumea intreaga au pus pe picioare afaceri de succes pornind de la pasiunea lor pentru tricotat hainute pentru micutii lor. Merita amintite aici Jeehye Tomyn, antreprenoarea din spatele Our Little Lullaby (lansat in 2013), sau Gary Clegg, creatorul paturii cu maneci Snuggie (produs foarte popular in SUA, care i-a adus o avere de ordinul milioanelor de dolari.
Singura limita e propria ta imaginatie.
Bineinteles ca nu trebuie sa ai proptiul tau atelier de creatie vestimentara pentru a intra in industria textila, poti urma reteta clasica a comertului cu haine, de la deja celebrele magazine second hand (foarte populare in orasele mici si in zonele defavorizate), pana la magazine cu haine de dama sau ale unui anumit brand.
In fine, iti poti castiga propria felie din aceasta uriasa industrie, fara ca macar sa pui mana pe marfa sau sa alergi dupa furnizori.
Cum este posibil?
In primul rand datorita Internetului!
Modelul este relativ simplu: iti creezi un site/blog, scrii despre haine, moda si tendinte, prezinti cele mai bune produse de pe piata si din lume, vorbesti despre ele, totul avand ca tinta crearea in jurul site-ului tau a unei comunitati interesata de aceste subiecte, comunitate care sa iti ofere atentia ei, materializata printr-un trafic consistent al site-ului respectiv (cu cat mai mare cu atat mai bine).
Odata ce ai atins acest ultim obiectiv, poti incepe sa castigi primii bani. Ei vor veni de regula din reclama (fie cumparata direct de anumite magazine virtuale sau branduri vestimentare, fie indirect, in cadrul unor programe de afiliere).
Asadar oportunitatile exista, trebuie doar sa le gasesti pe cele care ti se potrivesc cel mai bine pentru ca, in ciuda unor mituri urbane, nu exista niciun secret de afaceri. Totul tine de skilurile si pasiunea ta. Insa despre importanta acestor doua elemente, vom vorbi probabil intr-un articol separat.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.