Cum sa alegi o afacere profitabila

Cum sa alegi o afacere probitabila, sa deschizi o micro-ferma, o crescatorie de struti sau de ciuperci? Care este cea mai profitabila afacere de pe piata la ora actuala, cu ce sa incep? De cate ori nu am auzit astfel de intrebari sau nu ni le-am pus chiar noi? Cati nu cauta afacerea ideala, afacerea profitabila de pe urma careia sa profite si ei asa cum au auzit ca au facut altii? De multe ori chiar trec la fapte si tot de multe ori constata ca nu obtin rezultatele dorite si iarasi o iau de la capat cautand „afacerea profitabila„.  De fapt majoritatea celor care fac asta alearga in realitate dupa afacerile profitabile ale altora nu ale lor! E o mica-mare diferenta care in final conditioneaza succesul unei afaceri.

Realitatea este ca ceea ce pentru unii poate fi o mina de aur, pentru altii poate insemna un esec, e un principiu simplu si de bun simt dar ignorat de multi mai ales atunci cand sunt orbiti de cifrele ametitoare pe care altii le scot din afaceri cu petrol, imobiliare, haine de firma, cluburi si asa mai departe.

Adevarul e ca sunt oameni de afaceri care au facut avere din toate ramurile imaginabile ale economiei, oameni care au facut milioane din afaceri cu petrol dar si oameni care au facut averi din colectarea gunoiului, a deseurilor, milionari care si-au construit imperii in domeniul modei si al vestimentatiei dar si afaceristi care castiga enorm din comertul cu bunuri de larg consum sau alimente. Toata aceasta insiruire de categorii de afaceri profitabile nu face decat sa intareasca ce spuneam mai sus, ca nu exista o singura categorie de afacere profitabila, succesul se poate obtine in domenii foarte diverse, la fel de diverse ca si nevoile si preocuparile umane.

Aici este de fapt si cheie profitabilitatii: aptitudinile si capacitatile antreprenorului. Pai daca nu ai nici o idee despre cum se conduce o afacere bazata pe cresterea melcilor, sa zicem, si te apuci de asa ceva doar pentru ca ai auzit tu ca X-ulescu a reusit cu o astfel de afacere, inseamna ca ori esti cu capul in nori ori esti extraordinar de curajos. Pentru ca a incepe o afacere despre care nu ai habar implica un risc enorm.

Majoritatea celor care au obtinut succesul financiar demarand afaceri intr-un domeniu sau altul au in comun cel putin un lucru: pasiunea pentru ceea ce fac. Unii ar continua sa faca aceeasi activitate chiar daca nu ar mai fi platiti pentru asta. Atunci cand te pasioneaza un lucru, cand il indragesti, e mult mai usor sa obtii succesul pentru ca vei fi, cum se spune, trup si suflet dedicat afacerii tale.

In concluzie, o afacere profitabila este acea afacere pentru care ai o inclinatie, despre care ai informatii sau daca nu le ai iti place sa le cauti, aceste domenii de care te simti atras sunt cele mai bune candidate la categoria afaceri de succes. Iti plac florile? Atunci o afacere cu flori s-ar putea sa fie potrivita pentru tine, te pasioneaza internetul, ai sanse bune sa faci bani din asta, iti place masinile, hobbyul tau poate deveni o afacere pe cinste. Si asa mai departe, fiecare suntem atrasi de un anumit domeniu sau de mai multe, cand ne gandim sa incepe o afacere in aceste domenii ar trebui sa cautam intai. Gandeste-te ca atunci cand vrei sa incepi o afacere, cauti o afacere profitabila pentru tine, nu profitabila pentru altii!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.