Afaceri profitabile in 2016

Daca sunteti in cautarea unor idei de afaceri trebuie avut in vedere faptul ca suntem in 2016 si unele dintre lucrurile care erau valabile in anii trecuti s-ar putea sa nu mai fie valabile astazi!

Pe scurt, trebuie sa avem in vedere nu doar contextul actual cat mai ales turnura pe care o vor lua lucrurile in viitor. Capacitatea de a estima corect anumite trenduri ale pietei pot face diferenta dintre faliment si o afacere profitabila.

Fara a lungi inutil vorba, iata mai jos cateva idei de business care se pot dovedi profitabile acum si in viitorul apropiat:

Racitoare de bauturi

Diverse companii specializate in producerea de materiale de inalta tehnologic concureaza la realizarea unor dispozitive care sa raceasca si sa pastreze reci bauturile racoritoare.

Cererea pentru astfel de produse este mare si daca reusesti sa tii pasul cu acest fenomen iti poti crea o afacere profitabila in domeniu.

Internetul lucrurilor

Este un concept nou, la care inca se lucreaza dar care a devenit deja realitate.

In cativa ani vor aparea pe piata frigidere care iti trimit mesaje sms prin care te anunta ca ai ramas fara lapte, aparate de aer conditionat care stiu unde te afli si care pornesc singure cu 30 de minute inainte de ajunge acasa, astfel incat sa beneficiezi de o mediu ambiental cat mai confortabil, si exemplele pot continua.

Practic nu doar computerele si smartphone-urile vor fi conectate la internet ci si electrocasnicele.

Prinde din start acest nou val si dezvolta un business de succes profitand de lipsa (cel putin deocamdata) concurentei.

Drop box stradal

Drop box-urile stradale sunt un soi de vending machines de unde poti ridica produsele comandate online.

afaceri profitabile 2016Momentan nu sunt foarte multe si cele care sunt se afla in stadiul experimental dar in viitorul apropiat, pe masura ce comertul electronic se va generaliza, astfel de puncte comericale automatizate vor deveni o prezenta obisnuita in fiecare cartier.

Un garaj, un depozit sau pur si simplu un spatiu nefolosit, poate fi transformat intr-un drop-box stradal. Totul e sa fie in apropierea potentialilor clienti.

Pentru inceput marile orase, centre universitare, vor fi cele mai indicate arealuri pentru acest tip de start up-uri.

Realitatea virtuala

Realitatea virtuala este un alt domeniu in continua expansiune si dezvoltare. Google, Facebook si alti giganti ai erei IT investesc miliarde de dolari in acest sector producand ochelari si alte dispozitive care aduc realitatea virtuala cat mai aproape in viata noastra.

Momentan accentul este pus pe jocuri dar in viitor realitatea virtuala va fi folosita tot mai mult in educatie, cercetare, medicina si multe alte aplicatii utile.

Investeste si tu in acest sector. Poti comercializa de exemplu ochelari speciali pentru realitatea augmentata, jocuri care se bazeaza pe acest concept, dar la fel de bine ai putea dezvolta si o afacere bazata pe comercializarea de softuri si aplicatii specifice acestui segment.

3D printing

Daca inca nu ai aflat, imprimantele 3 D nu mai printeaza pe hartie ci recreaza fizic obiectul pe care sunt programate sa il printeze. Materialul este dinainte stabilit.

Sunt si vor fi diferite tipuri de imprimante 3 D, de la cele care lucreaza cu celule stem pentru a recrea organe artificiale, pana la cele care pot fi folosite pentru a crea diverse obiecte personale si personalizate.

In orice caz vor fi baza unei noi industrii de miliarde de dolari la nivel mondial.

Imprimantele 3 D sunt din ce in ce mai accesibile publicului larg, cel putin peste Ocean. Cu siguranta ca e doar o chestiune de timp pana vor ajunge si la noi.

Bineinteles ca acestea nu sunt singurele idei de afaceri profitabile pentru 2016 dar sunt suficiente pentru a va starni imginatia si a va inspira in alegerea unui business care sa se muleze cat mai fidel pe aptitudinile si personalitatea dvstra.

Mult succes in afaceri!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.