Noi oportunitati de business aduse de aplicatiile smartphone

Nu mai e un secret pentru nimeni ca tehnologia de varf si afacerile sunt doua fatete ale aceleiasi monede, si e normal sa fie asa.

La fel ca intr-un razboi real, companiile se lupta intre ele pentru a pune primele mana pe tehnologii de varf care se le ajute sa-si ingenuncheze concurenta si in final sa le aduca mai multi bani.

O tehnologie de ultima ora poate insemna atat lansarea pe piata a unui produs nou, dar poate insemna si o noua unealta folosita de manageri pentru a le reduce costurile si a le maximiza profiturile.

Aplicatiile pentru smartphone-uri nu fac exceptie!

De la procesarea rapida a unor plati prin carte de credit, sms sau cont virtual, pana la aparitia unei intregi piete noi de aplicatii smartphone platite, aceste softuri adaptate folosirii pe telefon reprezinta o noua industrie care la nivel mondial invarte o cifra de afaceri de ordinul sutelor de milioane de dolari.

Oamenii vor sa aiba totul la indemana: informatia, distractia, magazinul etc. Astfel, dintr-o data, regulile s-au schimbat.

Brusc brandul nu mai era asa de important si nici vadul comercial, insa modalitatea de a ajunge cu produsul sub degetele si ecranul cu touchscreen al clientului a devenit tot mai importanta.

Astfel, un pusti care a creat un joc pe mobil era acum, din punct de vedere al atragerii clientilor, pe picior de egalitate cu marile branduri in domeniu.

Oportunitatile de afaceri aduse de tehnologia comunicatiilor nu mai putea fi ignorata.

Asa au gandit si Blakely Long si Brian Loftus, partenerii de business din spatele BetterQol.com. Blakely este manager iar Brian medic neurolog.

Impreuna au lansat o aplicatie pentru mobil, una care s-a dovedit a fi foarte profitabila, care pune diagnosticul oricarei dureri de cap in functie de simptomele pe care le indica pacientul.

Aplicatia costa $9, 99, pretul necesar pentru a putea fi instalata si  fost descarcata de milioane de ori.

Creatorii ei au incasat astfel aprope 35 de milioane de dolari, iar cazul lor nu este nici pe departe unul izolat.

Reteta este aceeasi ca pentru toate afacerile de succes, indiferent de epoca si de natura lor: ofera un produs sau un serviciu pe care clientul il doreste mai mult decat banii pe care urmeaza sa-i dea pentru el.

Insa tehnologia smartphone accelereaza foarte mult procesul, scade costurile, minimalizeaza riscurile si face lucrurile sa se intample mult mai repede.

Daca ai deja o afacere mediteaza asupra modului in care ai putea sa te folosesti de aceasta tehnologie pentru a-ti creste profiturile. Daca vrei sa incepi un business nou, nu ignora aceasta piata in continua crestere, altfel cineva o va face oricum in locul tau.

Bineinteles ca majoritatea vor folosi aplicatiile doar in calitate de utilizatori, insa niciodata nu ti-a fost mai simplu ca acum sa faci pasul de cealalta parte a granitei comerciale in mediul virtual.

Schimbarile rapide aduse de mediul virtual tot mai sofisticat vor da nastere la noi oportunitati de afaceri, in schimb alte afaceri vechi vor fi scoase din joc de noii veniti.

Este o lume noua, fascinanta dar nemiloasa cu cei care nu se vor putea adapta din mers.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.