Incepe o afacere online

Oare cati dintre noi nu s-au gandit macar o data la ideea de a avea propria afacere online? Sau cati nu au citit macar un articol pe internet despre afaceri online de succes si nu au visat sa se afle si ei in randul celor care castiga bani cu ajutorul internetului?

Pana de curand ideea propriei afaceri online ramanea doar un vis pentru marea majoritate, intr-o tara in care accesul la internet era el insusi o problema. Lucrurile insa s-au schimbat dramatic, numarul utilizatorilor a crescut de cateva ori in ultimii ani si tot mai multe afaceri romanesti s-au orientat spre online.

Si totusi putini sunt oamenii simpli care au reusit sa profite de oportunitatile de afaceri pe care le ofera internetul. Motivul este relativ simplu:

Majoritatea asazisilor „specialisti” in domeniul afacerilor online vor sa va lase impresia ca pe internet se pot face averi colosale fara munca sau cu munca foarte putina. Cei care se decid sa inceapa o afacere online pleaca la drum cu aceasta impresie gresita iar apoi se trezesc dezamagiti si eventual o iau de la capat fara sa invete nimic.

Adevarul e ca o afacere online trebuie abordata cu aceeasi seriozitate ca orice alta afacere. Nu exista formule magice sau cine stie ce hocus-pocus care sa te transforme peste noapte in milionar. Exista insa aceleasi principii de bun simt care functioneaza pentru orice tip de afacere: trebuie sa vinzi ceva cuiva! Trebuie sa ai o piata careia te adresezi, fara vanzare nu exista profit, fara marketing nu exista vanzare si asa mai departe.

Adevartul avantaj al internetului este imensitatea pietei care ti se ofera pe tava fara sa te misti din fotoliu, costurile de publicitate scazute si eventual produsele in format electronic/software, care sunt relativ ieftine si pot inlocui munca unor angajati.

In rest o afacere online trebuie tratata cu seriozitate, ca o afacere si nu ca un joc de noroc.

Daca ai de gand sa incepi o afacere online e bine sa o abordezi din acest punct de vedere si evetual sa recitesti acest articol ori de cate ori simti ca afacerea ta nu merge in directia dorita.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.