Pasii de urmat pentru a deschide o pensiune

Pentru a deschide o pensiune trebuie sa intelegi intai si intai foarte bine conceptul acestui tip de cazare si sa efectuezi mai apoi toate formalitatile necesare in functie de statutul juridic ales. Acest tip de cazare trebuie sa:

– Sa fie echipata cu toate sanitarele necesare pentru acest gen de locatie;
– Sa fie mobilata;
– Sa respecte normele si reglementarile in vigoare;

Drept urmare, trebuie sa tii cont de aprobarile necesare si cerintele infiintarii unei pensiuni, sa analizezi foarte bine locul ideal pentru amplasre, dar sis a te asiguri ca promovezi afacaerea pentru a fi mereu cu un pas in fata concurentei.

Alegere locatiei

Este decizia care face diferenta: cum putem alege locul perfect pentru a pune pe picioare o locatie de cazare cum este pensiunea? De obicei, turistii cauta zone linistite in cae sa se cazeze. Un avantaj il reprezinta faptul ca pensiunea se afla in apropierea unor atractii cunoscute precum monumente, cladiri de patrimoniu cultural sau istoric sau alte atractii ale naturii.

Care sunt cerintele de indeplinit?

Dupa alegerea locatiei si tipul cladirii, mai raman unele conditii de indeplinit precum capacitatea locatieoi si suprafata camerelor. Cerintele pot varia de la o regiune la alta, trebuie sa tii cont si de acest aspect. Va trebui sa apelezi la Ministerul Turismului pentru a cunoaste toate aceste cerinte si detalii necesare. Cerintele standard sunt urmatoarele:

– Detinerea licentelor si permiselor necesare;
– Capacitate minima de patru persoane;
– Utilitatile minime necesare sunt: apa calda si rece, curent electric;
– Stingator de incendiu si stingator de incendiu;
– O suprafata minima minima de 6m2 pentru camerele single si aproximativ 12 m2 pentru camerele duble;

Va trebui sa devii persoana juridica, fie prin regim auto (persoana fizica autorizata), fie ca SRL.

Odata ce documentatia este intocmita, este necesara o campanie de promovare a pensiunii pentru a atrage turistii. 9 din 10 turisti cauta cazare pe Internet drept urmare este necesar sa detii un site web.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.