Perchezitii acasa la suspectii de trafic de droguri

Autoritatile romane au declansat o ampla operatiune vizand prinderea traficantilor de droguri, in toata tara.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Ialomita, impreuna cu politisti din cadrul SCCO Ialomita pun in aplicare 7 mandate de perchezitie domiciliara, pe raza municipiului Bucuresti si judetelor Ialomita si Ilfov si 6 mandate de aducere, in patru cauze penale privind savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc astfel. In Bucuresti, au fost efectuate doua perchezitii domiciliare si s-a pus in aplicare un mandat de aducere. Operatiunea a fost declansata dupa ce s-a stabilit ca, in perioada mai-septembrie 2023,  un suspect a comercializat in mod repetat, catre consumatori de pe raza Capitalei, diferite cantitati de droguri de mare risc (cocaina).

De asemenea, intr-o alta cauza, in care sunt puse in aplicare 3 mandate de perchezitie domiciliara si 3 mandate de aducere, s-a stabilit ca pe parcursul anului 2023, trei suspecti au comercializat droguri de risc, canabis si rezina de canabis, catre consumatori de pe raza judetului Ialomita.

In cel  de-al treilea dosar cercetarile efectuate au relevat ca, un suspect a procurat si comercializat, in mod repetat,    droguri de mare risc (cocaina) catre consumatori din judetul Ilfov si municipiul Bucuresti.

In cea de a patra cauza instrumentata, s-a retinut ca, in perioada mai-septembrie 2023, un suspect a comercializat, in mod repetat,  droguri de risc, respectiv canabis, catre mai multi consumatori din municipiul Bucuresti.  Audierile se efectueaza la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Ialomita.

Infiintarea Registrului national al traficantilor de droguri

Partidul National Liberal a depus la Parlament o propunere de lege pentru infiintarea unui Registru national al traficantilor droguri. In acesta vor figura persoane care:

– au facut trafic de droguri de risc si de mare risc, atat in tara, cat si in strainatate.

– isi pun la dispozitie locuinta pentru consum de droguri;

– elibereaza droguri de mare risc stiind ca reteta e falsa sau cei care administreaza droguri de mare risc in afara condițiilor legale;

– furnizeaza unui minor, in vederea consumului, inhalanti chimici toxici;

– indeamna la consum de droguri de mare risc;

– efectueaza, fara a avea dreptul, operatiuni cu substante psihoactive.

Miruna

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.