Produsele financiar-bancare sunt tot mai cautate pe internet

Creditele, cardurile bancare, dar si asigurarile de orice tip au inceput sa fie produse tot mai vandute pe internet, in Romania. In ultimii ani si-au facut aparitia pe internet destul de multe site-uri specializate in vanzarea online a unor produse bancare sau a asigurarilor. Carduri de credit, credite de consum sau de locuinta – toate se pot solicita si online, la fel ca si asigurarile de locuinta, RCA, asigurarile medicale de calatorie, asigurarile de viata si altele.

Companiile care aleg sa vanda credite si asigurari online, daca sunt banci sau societati de asigurari, o fac mai ales prin intermediul brokerilor specializati, chiar daca isi asuma riscul de a se expune complet in fata clientului, care va putea compara toate ofertele tuturor jucatorilor inainte de a alege una dintre ele. „Clientul poate alege orice, iar societatea in cauza va fi supusa comparatiei”, apreciaza Dan Ciceu, din partea portalului specializat de asigurari online www.Asigur.com, consultat de www.SMARTfinancial.ro si www.SMARTbank.ro.

Ceea ce inseamna un mic dezavantaj pentru compania ofertanta se traduce in marele avantaj al clientului. Acesta din urma poate consulta ofertele fara a se teme – brokerul, administratorul respectivului website, nu are un interes in a-l ghida pe client spre un anumit produs, pentru ca, de regula, va primi oricum comision daca clientul va alege ceva online; si, in plus, un client multumit va reveni in aceeasi sursa si isi va invita si cunoscutii. Oficialii www.Asigur.com subliniaza si un alt mare avantaj al internetului – plata online, prin card bancar, daca se doreste acest lucru; de asemenea, plata se poate face si prin alte metode, flexibilitatea este deci maxima.

Clientul face, in orice caz, economie clara de timp, dar are si protectia brokerului de asiguare in ceea ce priveste asistenta la rezolvarea daunelor. In general, pe internet, toate aceste servicii sunt oferite gratuit, clientul le poate considera valoare inclusa in produsul cumparat online.

Printre servicii gratuite oferite online se numara identificarea si evaluarea riscurilor, controlul si gestionarea riscurilor, monitorizarea rezultatelor, lichidarea optima a daunelor, avizarea scadentelor de rate, avizarea expirarilor de contracte, negocierea costurilor de asigurare la preturi competitive, informare continua asupra noutatilor in domeniu, asistenta complexa.

Timpul economisit cu ajutorul internetul este valabil inclusiv in cazul creditelor solicitate online pe site-uri precum www.finzoom.ro, insa in aceste cazuri procesul este putin diferit: procesul este finalizat de banca ce ofera produsul si nu de brokerul de credite. Oficialii www.Asigur.com au subliniat si faptul ca, pentru un broker de asigurari serios, activitatea online este in acest moment, in Romania, o parte din afacere, cea mai potrivita metoda de succes fiind imbinarea activitatii online cu cea offline. Multe asigurari pot necesita o consultanta complexa, uneori chiar intalniri sau cel putin discutii telefonice. Oricum, internetul scurteaza drumul intre furnizor si client.

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.