conturi online in valuta rapid

Recalificare pentru finanțiști

Ce aduce diferit varianta de cazino online

Nouă din zece companii din România au în plan să investească în programe de recalificare şi de training pentru angajaţii din departamentele financiare, în mare parte (77%) finanţate din bugete interne, reiese din concluziile studiului Deloitte CFO Survey România, dat publicităţii marţi.

Conform raportului, mai mult de o treime (34%) dintre directorii financiari din România consideră că posibilitatea de a se concentra pe sarcinile cu mai multă valoare adăugată reprezintă cel mai important beneficiu al implementării procesului de transformare digitală, urmată de reducerea timpului alocat activităţilor de raportare, închidere etc. (31%) şi de creşterea fiabilităţii datelor (18%).

Pentru a finanţa procesul de transformare digitală, majoritatea companiilor apelează la surse bugetare interne (77%), urmate de fonduri UE, atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cât şi din alocările din programele multianuale (32%). Pe de altă parte, sursele de finanţare cel mai puţin atrăgătoare sunt creditele bancare (17%) şi obligaţiunile „verzi” (9%).

Studiul Deloitte relevă, totodată, că aproape jumătate dintre companii (45%) consideră că transformarea digitală înseamnă automatizare, dar şi soluţii de planificarea a resurselor întreprinderii – ERP – (22%), alinierea şi integrarea datelor (18%) şi actualizarea modelelor operaţionale (15%).

În ceea ce priveşte motivele implementării proceselor de transformare digitală în departamentele financiare, peste 40% dintre companiile româneşti menţionează strategia, apoi scăderea procentului de erori (22%), gestionarea muncii la distanţă (14%) şi scăderea costurilor (13%).

De asemenea, peste 80% din totalul companiilor respondente fac, deja, paşi în procesul de transformare digitală a departamentelor lor financiare, în timp ce 18% se află în faza de planificare, iar sectoare precum servicii financiare, energie, utilităţi şi minerit, tehnologie, mass-media şi telecomunicaţii par să fie mai avansate în această direcţie.

Vezi si:  O firmă din Vaslui comercializează lapte cu 5% alcool. Afacerea merge ca pe roate!

Potrivit sursei citate, ariile departamentelor financiare în care companiile vor investi cu prioritate în formare sunt: planificarea şi analiza financiară, contabilitatea şi controlul.

În acelaşi timp, ritmul lent de recalificare a angajaţilor reprezintă unul dintre cele mai mari obstacole în implementarea transformării digitale în companii, după cum menţionează 30% dintre participanţii la studiu, la fel ca nivelul investiţiilor necesare (49%) şi gradul scăzut de digitalizare a instituţiilor publice (42%).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.