Afacerile cu Termopane
Afacerile cu termopane au luat avant in Romania in anii 2000 odata cu boom-ul imobiliar cand tara era un santier de la un capat la altul. Peste tot se ridicau cladiri noi sau se modernizau cele vechi. Apogeul afacerilor cu termopane a fost atins in anii 2006-2008, mai ales datorita lucrarilor de reabilitare termica a vechilor blocuri comuniste cand termopanele au devenit nu doar un moft ci o necesitate.
Datorita crizei economice care a inceput sa afecteze si Romania din 2008, piata imobiliara si cea a constructiilor a stagnat , prin urmare si afacerile cu termopane au simtit un recul insa in ultimul timp lucrurile par sa mearga in directia cea buna, economia pare sa isi revina treptat iar santierele de constructii dau semne timide de relansare.
Investitiile initiale necesare deschiderii unui atelier de termopane pot varia de la cateva mii de euro pana la cateva zeci de mii de euro, in functie de marimea afacerii, calitatea masinilor cumparate si o serie de alti factori. In principal e nevoie de o masinarie care sa prelucreze profilele de aluminium, un spatiu adecvat (poate fi si un garaj reconditionat) si o Dacie papuc pentru deplasare la client si transportul usilor si ferestrelor.
Pentru a va impune pe piata va trebui sa puneti accentul pe calitate si seriozitate, suntem destul ateliere care au aparut ca ciupercile dupa ploaie dar care ofera servicii indoielnice. Un raport optim intre calitate si pret poate fi solutia castigatoare care sa va ajute sa deveniti un brand in cartierul sau zona pe care o deserviti.
Daca nu aveti veleitati de tamplarie va puteti gasi un asociat care le are si va impartiti atributiile. De exemplu unul se ocupa de partea tehnica, de producerea propriu-zisa a usilor, ferestrelor si restului elementelor de tamplarie, iar celalalt se ocupa de promovarea afacerii, gasirea clientilor, marketing, etc.
De curand exista si posibilitatea de a intra intr-o afacere cu termopane in regim de franciza, cum este Fereastra Cora si altele. Francizele va ofera un sistem gata pus la punct, o afacere la cheie, plus consiliere in domeniu, din acest punct de vedere este mult mai sigur insa fiecare isi cantareste avantajele si dezavantajele in functie de realitatile personale.
Chiar daca momentan putem spune ca afacerile cu termopane bat pasul pe loc, piata termopanelor este inca una uriasa in Romania. Este de ajuns sa ne gandim la zona rurala unde majoritatea locuintelor sunt nemodernizate dar unde tendinta de reabilitare si de ridicare a unor constructii noi este evidenta. La un momentdat Romania va atinge un nivel de dezvoltare similar celui din tarile vest-europene, din acest motiv afacerile cu termopane vor continua sa reprezinte pe termen mediu si lung oportunitati profitabile ce merita luate in calcul daca va ganditi sa incepeti o afaceri.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
//credeti ca afaverea cu termopane e ceva de viitor ?????