Românii vor să plătească și în vacanțe cu cardul
Românii preferă să plătească cu cardul sau cu telefonul/ceasul inteligent mai degrabă decât cu numerar, când călătoresc în străinatate, potrivit rezultatelor studiului Visa „Intenţii de călătorie şi de plată 2022”.
Studiul a fost realizat pe opt pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.
„Odată cu estomparea pandemiei, românii sunt nerăbdători să-şi petreacă din nou vacanţele peste hotare, să meargă în excursii de weekend în oraşe din străinătate şi să facă cumpărături în ţările vecine. Călătoriile în străinătate sunt strâns legate de plăţile efectuate în alte valute, prin diverse metode de plată”, susţin autorii studiului.
Astfel, în timpul călătoriilor în străinătate, nu mai puţin de 61% dintre respondenţii români au declarat că ar prefera să plătească cu cardul sau telefonul/ceasul inteligent.
„Tendinţa de a plăti prin mijloace digitale s-a dezvoltat în timpul pandemiei, când consumatorii au apelat mai des la cumpărături online şi plăţi contactless în magazine, obiceiuri care acum se reflectă în preferinţele lor de plată atunci când călătoresc în străinătate”, arată cercetarea.
Astfel, românii care ar dori să folosească cardul, telefonul sau alte dispozitive mobile atunci când călătoresc în străinătate apreciază aceste metode de plată pentru comoditate (aproape 67%), rapiditate (peste 62%) şi siguranţă (peste 57%), dar şi pentru eliminarea riscului de a pierde numerarul (aproape 51%) şi a nevoii de a schimba numerarul în moneda locală (peste 48%).
„Românii se bazează pe plăţile cu cardul şi dispozitivele mobile atunci când călătoresc în străinătate, 61% dintre respondenţi indicând aceste metode de plată ca fiind preferate. Prin intermediul reţelei globale inovatoare şi de încredere a Visa, toată lumea poate plăti rapid, convenabil şi în siguranţă în peste 100 de milioane de locaţii din peste 200 de ţări şi teritorii”, a declarat Elena Ungureanu, Visa Country Manager în România.
Ca un aspect interesant, majoritatea românilor (aproape 85%) folosesc acelaşi card în ţară şi în străinătate, şi numai 15% folosesc un alt card pentru plăţile efectuate în străinătate.
Principalul motiv pentru utilizarea unui card diferit în străinătate, citat de aproape jumătate (49%) dintre respondenţii români, este că aceştia se simt mai în siguranţă dacă nu îşi folosesc cardul „principal” în străinătate, în timp ce pentru o treime dintre respondenţi principalele motive includ un control mai bun al cheltuielilor (34%), acces la mai multe valute (34%) şi rate de schimb mai convenabile (32%).
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.