Secretele murdare ale restaurantelor

Te gandesti sa iesi cu amicii la un restaurant? Poate ar trebui sa te mai gandesti o data!

Ori de cate ori decizi sa iei masa la restaurant iti pui sanatatea la risc. E ca un fel de ruleta ruseasca, in care iti pui la incercare norocul si sistemul imunitar.

Acest lucru se intampla in principal datorita faptului ca onestitatea, calitatea si conditiile de preparare a meniurilor trec adeseori pe locul doi atunci cand vine vorba de profituri. Pe scurt, patronii restaurantelor cauta sa obtina maximum de beneficii financiare cu minimum de costuri si efort.

Iata in randurile de mai jos micile secrete murdare pe care proprietarii de restaurante nu vor sa le stii, dar care s-ar putea sa te intereseze:

Carnea stricata. In incercarea de a-si reduce costurile si pierderile, unele restaurante cumpara carne expirata sau pe punctul de a expira (pentru ca este mai ieftina).

Condimentata puternic, prajita bine si imbibata in sos, este aproape imposibil sa iti dai seama cat de veche este in realitate.

Un pont in acest sens e acela sa nu comandati carne prea prajita, specificati ospatarului acest lucru. Astfel vor fi nevoiti sa aleaga carne mai proaspata pentru comanda dvstra.

Un alt pont e acela sa nu comandati carne in sos sau in ciorbe. E valabil si pentru peste!

Sosul si ciorbele diminueaza savoarea originala a carnii si va fi mult mai greu sa va dati seama daca este sau nu proaspata.

Comanzi una, primesti alta. Cea mai contrafacuta carne e cea „de vita”.

Carnea de vita e scumpa, iar tendinta de a vinde alte tipuri de carne sub eticheta „de viata” este foarte mare. Prajita suficient si condimentata bine, e foarte greu de distins intre carnea de porc si cea de vita.

Asta in cazul in care nu este inlocuita cu cea de cal. Scandalul relativ recent vizavi de carnea de cal, a fost doar varful iceberg-ului, fenomenul fiind unul generalizat in industria carnii.

Zahar adaugat in plus. Ati observat vreodata ca macarurile de la restaurant par sa luceasca?

Acest lucru se intampla din cauza zaharului in exces.

Zaharul in exces este adaugat de restaurante pentru a taia din amaraciunea sosurilor.

Partea proasta e ca zaharul nu este tocmai un aliment sanatos, cu atat mai mult daca suferiti de diabet.

In principal fripturile sunt predispuse la acest „tratament” cu zahar, dar nu scapa nici legumele la cuptor si alte preparate.

Pont: este destul de greu de evitat zaharul in plus adaugat de bucatri, dar puteti  incerca sa le spuneti sa nu va puna condimente. Asa cum spuneam mai sus, zaharul e pus pentru a masca amaraciunea condimentelor, in special a sosurilor de rosii.

Bufetul suedez – pepiniera de bacterii. Tinuta in astfel de conditii, la temperaturi fluctuante, mancarea e predispusa sa dezvolte bacterii. In plus nu stii niciodata de cand zac acolo.

In general produsele preparate sunt cele care nu s-au vandut in stare cruda prin supermarketuri.

Pont: daca tii neaparat sa mananci la un bufet suedez, asigurat-te ca esti printre primii, la deschiderea lui, astfel ai sanse mai mari sa mananci produse mai proaspete.

Tavile de servit murdare. La restaurantele aglomerate, chelnerii nu au timp sa spele tavile de servit, de regula doar le sterg cu acelasi stergar, nefacand altceva decat sa imprastie germenii in toate partile.

Pont: cereti fast-food-ul sau desertul la pachet, atunci cand se poate, evident…

Specialitatea casei. Specialitatea casei s-ar putea sa nu fie cea mai fericita alegere.

Conducerea restaurantului stie ca specialitatea casei va fi felul de mancare cel mai comandat si atunci profita pentru a creste pretul.

In plus, in „specialitate” intra de regula preparatele care au ramas in plus si de care cauta sa scape, carne, peste, legume vechi.

Pont: nu te sfii sa ceri detalii despre ingrediente dar cel mai bine nu comanda „specialitatea”, mai ales daca e duminica. Foarte rar restaurantele sunt aprovizionate in weekend.

Limonada. Limonada de restaurant, ca si sucul de portocale, pot fi foarte riscante pentru sanatatea voastra.

Foarte putine restaurante pierd timpul sa spele coaja citricelor folosite la prepararea sucurilor naturale.

Pont: daca vrei totusi sa simti gustul de lamaie, poti cere lamaia intreaga la masa si o storci singur intr-un pahar de apa rece sau peste mancare.

Igiena personalului si faptele reprobabile. Sunt cea mai periculoasa amenintare la adresa celor care aleg sa ia masa la restaurant.

Chiar daca restaurantul arata impecabil, nu ai de unde sa stii ce se petrece in bucatarie si cine, si mai ales cum, iti prepara masa.

Chiar recent a fost un caz in care de la secretiile nazale ale unui angajat al restaurantului, s-au imbolnavit 80 de peroase care au participat la un eveniment gazduit de restaurantul respectiv.

Partea si mai proasta e ca foarte probabil respectivul angajat si-a suflat deliberat nasul in mancarea clientilor.

Pont: cea mai sigura mancare e aceea pe care ti-o prepari singur, pentru ca nimeni altcineva nu poate pune mai mult pret pe siguranta si sanatatea ta.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. VTF Răspunde
    • victor Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.