Servicii de curatenie, o afacere la indemana oricui

Visezi ca la un momentdat sa ai propria ta afacere dar nu prea stii cum si de unde sa incepi? Atunci citeste randurile de mai jos pentru a vedea ce presupune un business bazat pe oferirea de servicii de curatenie pentru ca s-ar putea sa fie chiar inspiratia de care ai nevoie.

La urma urmei nu poate fi prea greu. Nu ai nevoie decat de niste detergenti, de lavete, eventual de un aspirator care spala si eventual de alte cateva consumabile si ustensile similare.

Si totusi, mai ai nevoie si de altceva.

In primul rand de informatii utile care te pot scapa de eventuale batai de cap nedorite.

Inainte de toate ai nevoie de un plan de afaceri, oricat de rudimentar ar fi el. Trebuie sa te convingi ca exista o servicii-curatenieclientela dispusa sa te plateasca pentru a-i face curat.

De regula cererea pentru servicii de curatenie este in crestere in Romania si tendinta va continua si in viitor. Birouri de firme, familii cu posibilitati financiare peste medie dar prea ocupate pentru a se ingriji singure de gospodarie, sali de evenimente, gradinite, etc.

Pe de alta parte trebuie sa iti cunosti concurenta sau posibila concurenta, daca ea nu exista inca.

Sa identifici acele puncte prin care te poti impune in fata ei. Poate fi vorba de seriozitate si profesionalism, de preturi mai mici sau de aparate electrocasnice de spalat si curatit mai bune sau pur si simplu de rapiditatea cu care iti onorezi comenzile.

Sunt puncte pe care trebuie sa le descoperi singur(a).

Pentru a-ti face o idee despre preturile practicate pe piata, serviciile de curatenie generala se presteaza in Bucuresti la preturi cuprinse intre 3 si 10 lei/mp, in functie de complexitatea sarcinii. Bineinteles ca in provincie sunt mai mici.

Cheltuieli initiale

Desi este o afacere pentru care nu ai nevoie decat de un sediu legal, activitatea desfasurandu-se in principal pe teren, totusi va trebui sa iei in calcul anumite costuri.

Banii se vor duce in special pe echipamente: aspirator performant, maturi, mopuri,manusi de curatenie etc. Urmeaza apoi cheltuielile cu formalitatile de infiintare a firmei (aici ar putea sa intre inclusiv plata contabilului pe primul trimestru), si neaprat cel putin o tinuta de lucru profesionista.

O alta cheltuiala pe care va trebui sa o iei in calcul e cea legata de publicitate. Recomand in special fluturasii, pliantele, ziarele de mica publicitate si nu in ultimul rand retelele de socializare. Una peste alta, investitia initiala te poate ajunge pana la 2 000 de euro.

Pretul creste considerabil daca ai de gand sa oferi si servicii de curatatorie (covoare, haine sau ambele), unde vei avea nevoie de un spatiu propriu, utilat corespunzator.

Banii pot fi recuperati relativ repede, de regula in primele doua luni de activitate, in functie si de banii pe care i-ai bagat in afacere dar si de numarul de clienti deserviti.

Fiind vorba in principal de munca bruta, firma de curatenie este o afacere accesibila pentru tinerii cu posibilitati limitate dar cu pasiune antreprenoriala si cu putere de munca.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.