Noi Idei de Afaceri

Creativitatea si inovatia sunt esentiale in afaceri iar continua dezvoltare si implementare de noi idei de afaceri este cruciala pentru orice economie. Cu atat mai mult in aceasta perioada de criza gasirea de noi piete si noi idei de afaceri se poate dovedi solutia salvatoare pentru multe din problemele financiare, fie ca vorbim de companii sau de persoane fizice. Iata asadar mai jos cum putem descoperi noi idei de afaceri:

Majoritatea noilor idei de afaceri iau nastere in urma un proces creativ bazat pe o serie de factori. Pentru a stimula acest proces si pentru a va ajuta sa gasiti noi idei de afaceri, iata mai jos 10 tactici extrem de utile pentru cei aflati in pana de idei:

1. Asteapta-te sa ai idei! Daca pleci din start cu gandul ca nu poti avea nicio idee buna, ca esti incapabil sa te gandesti la vreo idee de afaceri, atunci chiar asa se va intampla. Lasa deoparte orice gand negativ despre tine si despre creativitatea ta si asteapta-te sa ai idei!

2. Pastreaza o mentalitate deschisa. Ideile de afaceri pot veni de oriunde, inclusiv dinspre acele domenii despre care, in baza cunostintelor tale actuale, nu crezi ca sunt capabile sa genereze idei de afaceri. Accepta faptul ca tot timpul mai ai de invatat si fii pregatit sa explorezi noi domenii si implicit, noi idei de afaceri.
3. Noteaza pe hartie ideile care iti vin. Idei care te inspira sau idei noi despre care ai auzit la altii, noteaza-le pe un carnetel, astfel iti va fi mult mai usor sa le tii minte.

4. Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi. Cum ziceam mai sus impaca-te cu ideea ca tot timpul mai e cate ceva de invatat. Vorbeste cu prietenii tai, asculta ce e nou in materie de afaceri, documenteaza-te online, citeste carti de specialitate, citeste bloguri, citeste despre povestile de succes ale altora sau afla ce anume a stat la baza unor mari idei de afaceri.

5. Vorbeste despre ideile tale. Impartaseste ideile tale prietenilor si apropiatilor, consulta-te cu ei si vezi cum le vad ceilalti. Astfel ai sanse mai mari sa descoperi daca nu cumva au puncte slabe si daca da sa descoperi solutia cea mai potrivita pentru a le remedia sau daca pur si simplu ideea ta este viabila sau nu.
6. Pune intrebari si asculta raspunsurile. Este o strategie foarte eficienta atunci cand incerci sa vii cu o noua idee de afaceri. Este esential ca o idee sa vina in intampinarea unor nevoi reale, pentru aceasta e necesar sa gasesti acele nevoi. Intreband consumatorii, stand de vorba cu oamenii si afland ce anume ii nemultumeste la un anumit produs sau serviciu existent pe piata, te poti gandi la a le rezolva aceasta problema venind cu o noua idee de afaceri.

De fapt foarte multe idei de afaceri profitabile au plecat de la acest principiu: rezolvarea unor probleme reale. Sa ne gandim de exemplu la revistele de specialitate care au venit in intampinarea nevoilor de informare detaliata in anumite domenii sau de drujbe care au venit pentru a elimina problemele taierii lemnului cu metode clasice si in acelasi timp pentru a usura aceasta operatiune. In fine, toate marile afaceri au venit cu ceva nou in intampinarea unor probleme existente.
7. Cercetarea. Atunci cand ai o idee de afaceri care te domina, inainte de a o pune in aplicare, cerceteaza piata. Vezi daca nu cumva aceasta idee este deja implementata de altii. Daca da vezi cum se descruca, au monopol sau mai e loc si pentru tine?

Eventual vezi daca ai putea sa modifici ceva astfel incat sa iti asiguri un avantaj asupra concurentei. Cerceteaza temeinic si fa-ti toate temele inainte de a lansa noua afacere.

8. Deseneaza o harta mintala. O harta mintala este formata dintr-o diagrama ce reprezinta produse, strategii, ideii, cuvinte, sarcini de indeplinit, mijloace, etc. asezare radial in jurul ideii de afaceri centrale. O astfel de harta de ajuta sa vizualizezi mai bine, iti ofera o perspectiva mai clara si poate constitui un ghid, un traseu care sa te ajute sa iti duci visul la indeplinire.

9. Sintetizeaza ideile. Combina intre ele 2-3 sau mai multe idei de afaceri. Poti chiar sa organizezi un „brainstorm” impreuna cu familia, prietenii sau echipa ta, apoi sa incerci ca sintetizezi toate ideile bune intr-un singur proiect.

10. Ia o pauza. Relaxeaza-te si lasa deoparte ideile la care te-ai gandit, fa-i ceva care nu are nicio legatura cu ideile de afaceri. Subconstientul tau va continua sa lucreze asimiland si generand noi idei de afaceri si in final iti va oferi produsul brut: ideea perfecta.

Reveniti periodic pe site-ul nostru pentru a gasi noi informatii, articole si idei ce va pot inspira.

Mult succes in afaceri!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.