Tarile unde nu vrea (mai) nimeni sa mearga in vacanta

Ne-am obisnuit ca an de an, mai ales in perioada vacantelor, tur operatorii si specialistii in turism sa intocmeasca diverse clasamente cu tarile, orasele sau regiunile lumii cele mai vizitate. Un blogger de succes a avut ideea de a face si topul tarilor celor mai putin vizitate, cele care nu atrag decat un numar mic de turisti. Moldova e printre ele.

Johnny Ward e irlandez si dupa un job stresant in Australia a decis, acum cativa ani, sa faca ce-i place: sa calatoreasca. A vizitat 197 de tari, deci practic toata lumea. A infiintat un blog si o firma de turism in locuri inedite si acum e multimilionar. Iar “verdictul” sau in materie de turism e apreciat si respectat. Asta pentru ca, in ultima vreme, oamenii au mai degraba incredere in pareri individuale, si nu neaparat in firme de turism, care cand promoveaza unele locuri, au anumite interese.

Pe platforma lui Johnny Ward a aparut clasamentul tarilor pe care nimeni nu vrea sa le viziteze. Sunt, in total, 30. Iar printre ele e si republica Moldova.

Pe primul loc in topul tarilor cel mai putin vizitate se afla Somalia: tara africana ravasita de razboi civil e vizitata, anual, de nici o mie de turisti. In continuare sunt tari ca Yemen, Libia, Sudan, Turkmenistan, Mali, Coreea de Nord, Timorul de Est, Mauritania, Afganistan, Liberia. Clasamentul are 30 de pozitii, iar la pozitia 30 regasim regasim republica Moldova. Numarul turistilor e de circa 145.000, pe an, in scadere accentuata dupa inceperea razboiului din Ucraina. Johnny Ward povesteste ca e o tara care chiar merita vizitata, tinand cont ca preturile sunt mici, mancarea e buna si, nu in ultimul rand, oferta de vinuri si bauturi de distilerie e extrem de bogata.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.