Blestemul lui Otzi, Omul Gheturilor

O mumie tiroliana, deranjata de un cuplu de alpinisti, scoate la iveala blestemul unui faraon…

Un arheolog britanic spunea ca primul lucru de facut in cazul unei descoperiri importante este sa…aprinzi o tigara. Domnul si doamna Simon au plecat repede sa ceara ajutorul jandarmilor. Pe data de 19 septembrie 1991 acest cuplu de alpinisti descopera, la granita austro-italiana, un ghetar care culmina la 200 de metri, un cadavru care iesea partial dintr-un ghetar.

A doua zi, jandarmii sositi la frata locului inteleg repede ca acest caz ii depasesc. Subiectul nu era imbracat ca un alpinist, nici ca un dandy. Avea hainele facute din piele de animale si testuri din fibre vegetale. Moartea nu este una deloc recenta. Pielea este mumificata. Langa el se gasea un arc si cateva unelte.

Omul Gheturilor, botezat Otzi, ca un omagiu pentru masibvul Otzal in care a fost gasit, este analizat in detaliu. Otzi nu este nici un alpoist decedat recent nici o mumie egipteana transportata in zona. Este un barbat in varsta de 45 de ani, din epoca de bronz, vechi de 5300 de ani. Analizele au descoperit o anomalie caracteristica stresului intens.

7 morti in mai putin de 14 ani

Inasa ce este mai straniu decat circumstantele in care acesta si-a pierdut viata este blestemul despre care se vorbeste. Mai multe persoane care au constribuit la descoperirea sa, apoi la studierea sa au sfarsit morti in circumstante pe care mass-media le considera ciudate si neasteptate. Sa fie acestea victimele unei razbunari sacre?

Helmult Simon, turistumul german care a descoperit mumia este si primul care moare, in 2004, pe acelasi munte, in timpul unei drumetii, la o aruncatura de bat de locul in care a fost gasit Otzi. Dieter Warnecke, cel care a plecat in cautarea lui Helmut, moare in urma unei crize cardiace. Gunter Henn, cel care a filmat pentru prima data mumia moare in urma unui accident de masina in timp ce se indreapta spre o conferinta pe aceasta tema. Arheologul Konrad Spindler, care a studiat primul mumia a declarat ca urmatoarea victima este el. Si, la scurt timp moare de scleroza.

Sa fie vorba de coincidente sau de un blestem?

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.