Enorma suma colectata de Airbnb datoria taxelor de sejur in 2021

De la inceputul crizei sanitare, turismul a suferit o transformare profunda. Turistii opteaza in ultima perioada pentru locuri mai izolate pentru a se deconecta si pentru a inchiria un spatiu de cazare. Datorita cresterii taxelor de sejur, Airbnb a reusit sa colecteze anul acesta o suma uriasa.

Pandemia mondiala si utilizarea certificatului verde nu au impiedicat oamenii sa mearga in vacanta, chiar din contra. In 2021, locatiile Airbnb au fost asaltate si cifrele colectate sunt dovada vie a acestui lucru. Conform datelor, platforma a colectat numai putin de 93 de milioane de euro in perioada cuprinsa intre 1 noiembrie 2020 si 31 octombrie 2021 datorita taxelor de sejur. Adica cu numai putin de 35 de milioane de euro mai mult decat la debutul crizei sanitare, in 2019. Aceasta schimbare enorma se explica datorita cresterii taxelor de sejur, votat de anumite comune.

Unele comune, in special din tari europene precum Franta au fost nevoite sa creasca taxa de sejur. Acest lucru explica cresterea importanta a sumei atinse de platforma Airbnb. Cele 93 de milioane stranse in aceasta perioada vor fi de altfel varsate spre cele 29.000 de comune in cauza. Insa taxa de sejur nu este singurul factor care explica aceasta evolutie. Conform directorului general Airbnb, numarul total al innoptarilor in anumite locatii a crescut considerabil.

Cum fixeaza aceste comune taxa de sejur? Municipalitatile au sarcina de a fixa o taxa, intre 1 si 5% din pretul pe o nopate de cazare pentru o persoana conform cotidianului Le Parisien. O taxa suplimentara de 10% ar putea fi adaugata in functie de decizia consiliilor locale. De cand a inceput criza sanitara, turismul a suferit o multime de schimbari si nu doar negative, aceasta este o schimbare pozitiva. Chiar daca marile orase sunt inca cautate, comunele inregistreaza un progres impresionant.

Sursa: https://www.capital.fr/immobilier/lenorme-somme-collectee-par-airbnb-grace-aux-taxes-de-sejour-en-2021-1422699

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.