Oportunitatile oferite de foodtech

Lansarea unei activitati in domeniul gastronomiei va ramane mereu un lucru atragator. Ba mai mult, atunci cand oportunitatile depasesc in prezent cele ale unei simple deschideri ale unui restaurant. La masa!

Despre ce este vorba?

Sectorul foodtech este unul extrem de vast: productia de hrana, deschidereaunui bistro, livrarea de mancare sau de ingrediente pentru gatit, pana la lupta impotriva risipei de mancare. In urma cu sase ani spre exemplu, aceasta tematica nu exista. In ziuade azi, consumatorii cer inovatii alimentare, indiferent de veniturile lor.

Drept urmare, numerosi sunt investitorii care mizeaza pe foodtech. Pentru numeroase persoane exista numeroase oportunitati oferite de foodtech, mizele existente in jurul alimentatiei sunt enorme si start-up-urile vin cu o multimer de solutii. In luna septembrie spre exemplu, la Dijon, Agathe Esposito a organizat un salon intitulat Food Use Tech. Unii isi incearca norocul in domeniul bauturilor si incearca sa dezvolte concepte noi.

Meriadec Buchmuller spre exemplu mizeaza pe o demerara in tromba a activitatii economice: cu peste 10 mii de euro, cifra de afaceri generate de Hysope, start-up-ul pe care l-a creat de una singura, a egalat, in luna mai, cea realizata pe intreg anul 2020, paralizat de pandemie. In 2019, aceasta tanara cu varsta de 33 de ani a deciss sa lanseze aceasta marca de bautura naturala si bio, produsa in Franta.
Pentru a se bucura de succes, Hysope, nume inspirat de la o floare, mizeaza pe alternativa sanatoasa: mai putin zahar, fara conservanti sau acizi nocivi, doar arome naturale. Vanduta laun pret cuprins intre 2,10 si 6,90 de euro, gama este prezenta deja in unele baruri.

In paralel, France Boissons distribuie aceasta marca de bauturi naturale in baruri si in restaurantele care au nevoie de un tonic la inaltimea unui gin premium. Obiectivul este acela de a atinge o cifra de afaceri de un milion de euro anul acesta si cifra sa se dubleze in 2022. O sete de nestavilit…

Sursa: https://www.capital.fr/votre-carriere/entreprendre-les-belles-opportunites-quoffre-la-foodtech-1423848

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.