Transportul aerian își revine

Directorul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), Willie Walsh, a declarat luni că traficul aerian de pasageri îşi revine mai rapid decât se preconiza iar, pe ansamblu, industria ar urma să revină în 2023 la numărul de pasageri anterior pandemiei, cu un an mai repede decât se estima, transmite Reuters.

Relaxarea restricţiilor care au avut legătură cu Covid-19 la nivel mondial a eliberat cererea pentru călătoriile cu avionul, care a fost blocată timp de doi ani ca urmare a deciziei guvernelor de a închide graniţele, ceea ce a dus la creşterea explozivă a numărului de zboruri.

Willie Walsh a spus că perspectiva pe termen scurt rămâne una pozitivă, chiar dacă industria aviaţiei se confruntă cu noi provocări precum preţul ridicat al petrolului, inflaţia şi deficitul de mâna de lucru.

„Vedem cifre foarte solide privind rezervările. Toţi directorii de companii vorbesc de o cerere bună pentru călătorii pe termen scurt dar şi pentru restul perioadei anului”, a declarat Willie Walsh, la o conferinţă organizată la Riad.

Multe regiuni ale globului sunt aşteptate să înregistreze performanţe mai bune în acest an, chiar dacă Willie Walsh a avertizat că nu se aşteaptă la o revenire rapidă în ceea ce priveşte regiunea Asia-Pacific, citând restricţiile impuse de China care continuă politica sa de toleranţă zero faţă de Covid. Dar, pe ansamblu, având în vedere creşterea accelerat a traficului de pasageri, directorul IATA se aşteaptă ca anul viitor industria să revină la nivelul la care era înaintea pandemiei, graţie unei veri puternice în 2023.

„Nu cred că ar trebui să ignorăm faptul că vedem o revenire puternică şi cred că revenirea va lua avânt în restul anului şi în 2023”, a spus Willie Walsh.

Separat, directorul general de la Wizz Air, Jozsef Varadi, a precizat şi el că este destul de încrezător că operatorul low-cost va avea o vară bună în termeni de rezervări, dar a adăugat că este îngrijorat când vine vorba de perturbările apărute de-a lungul lanţului de aprovizionare precum este cazul deficitului de personal de la aeroporturi.

„Cred că vom avea foarte mulţi clienţi dar vom avea şi multe probleme de-a lungul lanţului de aprovizionare şi probleme pe partea de costuri. De aceea, va fi un amestec interesant pe măsură ce se apropie vara”, a spus Jozsef Varadi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.