Trei motive pentru care leasingul operational este o alegere potrivita pentru afacerea ta

leasing-operationalPe masura ce tot mai multe companii cauta sa-si imbunatateasca pachetele de beneficii pentru angajati si sa reduca costurile operationale ale administrarii unei flote de masini, leasingul operational devine o optiune din ce in ce mai populara. Nu numai ca ajuta la monitorizarea si reducerea cheltuielilor, ci si la reducerea riscurilor asociate cu detinerea de masini si indeplinirea tuturor cerintelor pentru managementul unei flote. Iata trei motive pentru care leasingul operational este o alegere potrivita pentru afacerea ta:

Inchirieri de masini specifice sezonului

Inchirierea de masini printr-un contract de leasing operational iti ofera flexibilitatea de care ai nevoie in perioadele mai aglomerate sau mai linistite pe tot parcursul anului. Principalul beneficiu al leasingului operational este ca iti permite sa inchiriezi un numar mare de masini atunci cand ai nevoie, fiind un serviciu extrem de flexibil, putand fi ajustat in functie de nevoile clientului. Acest lucru nu numai ca te ajuta sa-ti eficientizezi operatiunile, ci si sa-ti imbunatatesti fluxul de numerar.

De exemplu, daca echipa ta de vanzari se intalneste in mod regulat cu clientii potentiali si clientii in lunile de vara, atunci poti ajusta numarul de masini din flota ta pentru a satisface aceasta cerere. In schimb, daca ai perioade mai linistite, atunci poti reduce flota printr-un act aditional, in functie de termenii specificati in contractul de leasing operational.

Servicii complete si intretinere periodica

Cand inchei un contract de leasing operational, indiferent daca este pe termen scurt sau lung, stii ca vehiculele tale vor beneficia de service si intretinere. Avantajul suplimentar al alegerii unui serviciu de leasing operational in locul achizitionarii de vehicule pentru flota ta este ca poti estima in mod corect si concret cheltuielile companiei. Un alt avantaj include eliminarea costurilor operationale, masina de inlocuire in caz de avarie si economisirea timpului in ceea ce priveste administrarea unei flote. De asemenea, leasingul operational te ajuta sa reduci costurile totale ale flotei si in alte moduri. Acestea includ:

  • gama de vehicule moderne, economice, care reduc cheltuielile de combustibil
  • Intretinere completa, reducand implicatiile de cost ale perioadelor de nefunctionare neplanificate
  • Sunt disponibile optiuni de livrare, reducand timpul de calatorie si costurile pentru personalul tau
  • Numarul de masini din flota fi marit sau micsorat, in functie de nevoile tale

Compania de leasing operational se va ocupa de programarea masinilor pentru intretinere, de plata asigurarilor, de taxele si impozitele aferente utilizatii autoturismelor precum ITP, rovinieta, taxe de poluare, taxe de inmatriculare sau radiere a autoturismelor, impozitul anual si, evident, cheltuielile necesare repararii autoturismelor. Toate aceste servicii sunt incluse in rata lunara, asadar, cunosti inca de la semnarea contractului sumele pe care trebuie sa le aloci pentru folosirea autovehiculelor inchiriate.

Beneficiezi de vehicule pe baza cerintelor tale unice

Fie ca ai nevoie de vehicule pentru angajati, pentru partenerii de afaceri sau pentru transport, companiile de leasing operational au la dispozitie o gama larga de vehicule. In acelasi timp, orice vehicul ales pentru flota ta se bazeaza pe cerintele specifice ale companiei tale. De exemplu, daca angajezi personal temporar, dar care totusi trebuie sa conduca in diferite locatii, atunci este ideal sa inchiriezi masinile in loc sa le achizitionezi.

Vehiculul poate fi inchiriat pentru perioada in care ai nevoie, chiar daca este doar pentru durata contractului angajatului. Acest lucru te ajuta sa gestionezi fluxul de numerar, asigurandu-te totusi ca afacerea ta functioneaza fara probleme.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.