O plimbare cu bicicleta prin Bucuresti? De ce trebuie sa se tina cont?

Transportul pe doua roti este din ce in ce mai popular in Bucuresti iar acest lucru este vizibil pe strazi, odata ce soarele incepe sa isi intre in drepturi in lunile de primavara. Este adevarat ca pistele de biciclete se impun destul de timid si ca riscul pentru biciclistii din capitala Romaniei este unul considerabil, insa lucrurile par sa mearga spre bine.

Pana sa existe un transport bine pus la punct cu bicicleta, o plimbare de placere, care sa ia fluxul orasului de pe sa pare a fi o idee excelenta. Pentru ca experienta sa fie una perfecta, trebuie sa se tina cont de o serie de lucruri, cum ar fi vremea Bucuresti, traseul ales, partenerii de plimbare si calitatea bicicletei.

Ce trebuie luat in considerare pentru o plimbare cu bicicleta in Bucuresti?

Cei de la vremea-bucuresti.ro au facut urmatoarea lista, ce trebuie bifata inainte de orice plimbare:

  • Starea vremii. Desi se poate pedala fara probleme si pe ploaie, riscurile sunt mult mai mari. Exista numeroase gropi care vor fi umplute cu apa si pot fi pericole serioase, exista riscul de derapare si evident, neplacerea de a fi ud din cap pana in picioare. Este bine sa se analizeze prognoza meteo pe meteoromania.ro sau alte site-uri de profil si in cazul in care se alege doar o plimbare scurta, de o ora, doua, sa se analizeze vremea pe ore in Bucuresti.
  • Traseul. Exista zone in oras in care pur si simplu nu se poate circula cu bicicleta, in conditiile in care nu exista piste de biciclete si nici macar zone pietonale suficient de mari pentru a permite pedalarea. Cei foarte curajosi pot merge pe strada, insa acest lucru este de multe ori foarte riscant. Din fericire, exista anumite trasee perfecte pentru biciclisti, cum ar fi o plimbare intre Parcul izvor si Parcul Titan sau chiar o plimbare in zone din afara orasului.
  • Calitatea bicicletei. In functie de traseul ales se poate alege calitatea bicicletei. Daca se utilizeaza bicicleta din dotare nu exista foarte multe optiuni, insa daca se alege inchirierea, se poate miza pentru biciclete speciale pentru oras sau pentru biciclete destinate terenului accidentat.
  • Partenerii de plimbare. Este bine sa se tina cont de pregatirea fizica a fiecaruia si de varsta fiecaruia. Daca se pedaleaza alaturi de copii, trebuie sa fie alese trasee cat se poate de sigure si destul de micute. Daca se pedaleaza alaturi de adulti care au experienta in astfel de activitati, atunci lucrurile pot deveni foarte interesante. In jurul Bucurestiului exista o multime de trasee cat se poate de interesante, cum ar fi Lacul Snagov sau Cernica, ideale pentru incepatori si deosebit de frumoase.

Odata cu plimbarile de ocazie, poate sa apara placerea de pedalat si de ce nu, poate ca din ce in ce mai multi bucuresteni vor renunta la masina in detrimentul bicicletei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Adrian Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.