Un ghid al debutantului pentru a cumpara actiuni Facebook (Meta)

Cu totii stim ca Facebook a avut parte de suisuri si coborasuri in ultimii ani, la fel ca si cursul actiunilor sale. Inca de la intrarea sa pe piata bursei, in mai 2012, a ramas o companie importanta care capteaza in mod constant imaginatia publicului.

Puncte cheie de retinut:

– Facebook a devenit una din cele mai importante companii tehnologice dar si cele mai cunoscute din lume;
– Inca de la intrarea sa pe piata bursei, in 2012, actiunile societatii au crescut in mod considerabil si, in ciuda unor dificultati, au atins valori fara precedent spre sfarsitul anului 2020;
– Daca decizi sa cumperi actiuni Facebook, poti face acest lucru cu deosebita usurinta, consultand inainte un consilier financiar;

Pentru a pleda in favoarea achizitiei de actiuni Facebook, investitorul trebuie sa analizeze cresterea veniturilor publicitare, inclusiv cresterea mobila, tendintele de utilizare, riscurile in privinta operatiunilor, precum si perspectivele si sfaturile.

Mai apoi, investitorul trebuie sa decida daca pretul actual este un punct de intrare adecvat.

Analistii fac calcule pentru a lua masurile de valorizare, pentru a determina daca actiunea este subevaluata (atunci cand pretul de intrare este mai atractiv) sau supraevaluata. Raportul curs-beneficii este o masura de evaluare curenta insa exista si altele. Raportul P/E afisat de Facebook este de 30,5 pe data de 21 ianuarie 2021. Daca este comparat cu un P/E istoric sau al industriei, poate determina cum este evaluat stocul in raport cu tendintele sale.

O alta modalitate de a verifica daca cursul actiunii este un bun punct de intrare este sa analizezi tendintele istorice ale graficului bursier. Analiza tehnica examineaza diferitele aspecte ale pretului si volumului pentru a vedea daca stocul se afla la un nivel dorit pentru intrare.

O decizie de a investi in actiuni Facebook necesita o serie de cercetari si de analize. Investitorii trebuie sa tina cont de avantajele si de riscurile potentiale inainte de a cumpara actiuni.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.