Idei de afaceri profitabile
Inainte de a deveni realitate, totate afacerile din lume s-au nascut intai in mintea cuiva. Inainte de a fi afaceri viabile si puse pe roate, toate au fost doar la stadiul de idei de afaceri profitabile.
De la idee s-a dezvoltat un plan de afaceri ce a constituit scheletul afacerii propriuzise. Desi foarte mult depinde de strategiile de marketing si de competenta celor care conduc afacerea, la fel de mult depinde succesul afacerii si de ideea de la care s-a plecat initial.
Exista idei proaste si idei bune.
In randurile de mai jos vom incerca sa vedem ce anume face diferenta dintre ideile profitabile si cele paguboase si chiar cum putem stimula aparitia acestor idei.
Pentru a descoperi noi idei profitabile ai nevoie de o minte odihnita si de cat mai multe cunostinte in domeniul in care doresti sa-ti incepi afacerea.
Asadar trebuie intai sa-ti alegi domeniul de afaceri in care vrei sa activezi (online, magazin mixt, fastfood, publicitate si asa mai departe), sa cunosti despre el tot ce se poate cunoaste (sau mai bine spus sa devorezi toata informatia pe care o gasesti referitoare la acest domeniu) si abia apoi sa gasesti ideea de afaceri in jurul careia sa-ti construiesti visul.
Doar dupa ce au dobandit cunostinte legate de starea actuala a pietei pentru nisa aleasa, despre clientela, concurenta si costuri, abia atunci ai tabloul concret si poti gasi cele mai profitabile idei de afaceri. Doar atunci poti vedea oportunitatile pe care daca nu ai avea informatia necesara nu ai putea sa le sesizezi.
De exemplu doresti sa incepi o afacere – centru de copiere dar nu stii care e starea actuala a pietei, nu cunosti costurile si nici asteptarile clientilor, cum vei putea sa vii pe piata cu ceva inovator care sa-ti asigure succesul, cand tu nu cunosti mai nimic despre aceasta piata? Dar daca ai observat care sunt asteptarile clientilor, ai gasit o sursa de aprovizionare mai ieftina si cunosti foarte bine piata centrelor de copiere, atunci ai sanse mult mai mari sa vii cu o idee care sa satisfaca nevoile clientilor, sa fie deasupra concurentei si sa nu te coste prea mult astfel incat sa pasesti cu dreptul in lumea afacerilor cu centre de copiere.
Ceea ce vei invata pe parcurs este ca vei avea mereu nevoie de idei stralucite pentru a-ti mentine afacerea, a face fata concurentei, sau a trece la un alt nivel. Cu cat devii mai experimentat si cunosti mai bine nisa afacerii tale, cu atat iti va fi mai usor sa gasesti ideile profitabile.
Comunicarea cu cei care au parcurs deja drumul pe care vrei sa pornesti este o alta metoda importanta de a stimula ideile de business profitabile. Invata din experienta lor, mergi la seminariile lor (acolo unde e cazul), citeste-le cartile.
In viata toti avem nevoie de mentori, pentru un nou nascut mentorii sunt parintii, de ce un „nou-nascut” in lumea afacerilor nu ar avea nevoie de mentori? Daca esti prea timid sa-ti creezi personal o retea de relatii cu alti antreprenori din nisa ta, te poti rezuma la a le citi cartile, articolele si toata informatia pe care o poti gasi depsre povestea lor.
Urmareste si intelege acele metode pe care oamenii de afaceri de succes le-au folosit pentru a-si creste afacerile, invata de la cei care au parcurs deja podul subred pe care vrei sa treci.
Ei au ajuns deja dincolo, sunt cei mai potriviti sa te indrume si pe tine.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
Am 61 de ani , sunt economist, am fost director economic 28 de ani, sunt auditor financiar de 13 ani. Recent am ramas fara loc de munca, fiin restructurat de la ASF. Caut urgent idei de afaceri pe profil.