Idei de afaceri part-time

Ai visat vreodata sa incepi o afacere in timpul liber si in acelasi timp sa-ti pastrezi actualul loc de munca? Sau te-ai gandit sa-ti rotunjesti veniturile din alte activitati decat actuala afacere? Sau poate pur si simplu vrei sa testezi realitatea pietei inainte de a te dedica full time unei afaceri?

Indiferent de motivele tale articolul de mai jos te poate inspira cu cateva idei de afaceri part-time:

Instructor PC

Indiferent daca te pricepi la Windows, Linux, stapaneti diferite aplicatii (Excel, Photoshop, etc.) sau te pricepi la webdesign si programare, ai putea profita de pe urma aptitudinilor tale daca le-ai impartasi si altor persoane care au nevoie de ele pentru angajare sau pentru uz personal.

Ai putea oferi meditatii, pe plan local, privind utilizarea PC-ului (sau doar a unor anumite aplicatii) sau ai putea chiar sa scrii niste mini-cursuri in format pdf pe care sa le oferi spre vanzare online celor interesati.

Bijuterii si Accesorii

Este un domeniu foarte creativ si de aceea profitabil. Daca te pasioneaza designul si ai talent, iti poti crea propria linie de bijuterii si accesorii cu care poti incerca sa te impui pe piata. Sau iti poti fructifica talentul devenind partenerul de afaceri al unui bijutier care are deja experienta in domeniu.

Pentru inceput iti poti expune creatiile (fie ele aflate chiar si la stadiul de schita) pe internet pentru a deveni cunoscut(a) si a-ti crea contacte cu oamenii din bransa.

Antichitati

Comertul cu antichitati se va bucura mereu de amatori. Tot timpul vor fi oameni pasionati sa colectioneze bucatele de istorie, fie ca este vorba de timbra, bani vechi, ziare de epoca sau mobilier de sute de ani. Si mereu, vor exista afaceri care vor trai hranite de aceste pasiuni nobile. Una dintre ele ar putea fi si afacerea ta part-time.

Servicii de curatenie

Nimeni nu vrea sa piarda o saptamana facand ordine in ganaj sau eliberandu-si curtea de moloz. Daca nu te deranjaza munca fizica si nu esti adeptul unor false sentimente de pudoare, serviciile de curatenie pot fi o oportunitate reala pentru afacerea ta din timpul liber.

Reparatii si amenajari

Daca esti o persoana indemanatica si esti pregatit(a) sa iti sporesti veniturile, poti da anunturi in ziarele locale privind lucrari de reparatie. Fie ca este vorba de lucrari de istalator, reparatii usi, lucrari de interior, etc. telefonul va suna aproape zilnic si nu vei duce lipsa de cereri. Meseria chiar poate fi o bratara de aur pentru cine o stapaneste.

Mutari mobila

O idee de afaceri care a mai fost abordata si in alte articole. Aveti nevoie de un autoturism si de 1-2 ajutoare (pot fi chiar membrii familiei). Reclama va puteti face in ziarele locale sau chiar pe internet daca locuiti intr-un oras mare.

Inscriptionari tricouri

Daca esti un artist in felul tau, iti poti pune talentul in valoare demarand o afacere de inscriptionat tricouri. Tinerii vor sa fie cat mai originali, puteti lucra cu modele unicat sau cu modele alese chiar de catre clienti. Poate fi o afacere ideala de weekend mai ales pentru adolescenti.

Acestea sunt doar cateva dintre ideile de mici afaceri ce pot fi desfasurate in timpul liber. Daca mai cunoasteti si altele va invitam sa le impartasiti in comentarii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.