Afaceri profitabile cu investitie minima

Chiar si cu o investitie minima se pot demara afaceri de succes, este o realitate de necontestat.

Prin afaceri cu investitie minima ne referim la investitii de maxim cateva mii de euro, accesibile unui roman din patura de mijloc a societatii.

In randurile de mai jos va supunem atentiei cateva dintre ele, unele ideale chiar si pentru perioadele de criza economica.

Asadar sa incepem:

Afaceri online – sunt cel mai bun exemplu de afaceri cu investitie minima daca ne gandim ca poti lansa un website cu 100 de lei sau chiar mai putin. Chiar daca afacerea da chix, riscul este minim.

Idei de afaceri online sunt foarte multe, de la bloguri pana la magazine online sau produse cu drept de revindere.

Afaceri de sezon – afaceri cu sucuri naturale din fructe pe timpul verii, cu ceaiuri si cafea pe timpul iernii, inchirieri de ornamente de Craciun, afaceri pe litoral si multe alte afaceri profitabile de sezon care nu necesita investitii mai mari de cateva mii de euro.

Freelancer –  adica, pe romaneste, liber-profesionist. Sub acest termen-umbrela intra o multime de activitati: webdesigner, traducator, medic cu cabinet propriu, contabil, instructor, editor pentru site-uri sau reviste online, amenajari interioare si orice afacere one-man-show.

Este adevarat ca pentru unele din aceste activitati este nevoie de o diploma in domeniu dar cine a spus ca banii se fac usor? Banii se fac prin munca! Munca fizica sau intelectuala, aceasta-i intrebarea :).

Francize ieftine – sunt afaceri la cheie, cu un sistem al carui succes este dovedit. Licenta unor astfel de francize poate costa de la cateva sute de euro, la cateva mii de euro, deci se incadreaza perfect in categoria afacerilor cu investitie minima.

Afaceri in agricultura – daca ai pamant sau stai la tara, investitia initiala nu este foarte mare. Cu cateva mii de euro poti pune pe picioare o sera sau o mica plantatie unde poti produse o serie de legume, fructe sau flori.

Tot timpul va exista cerere pe piata de produse agricole, de la legume pana la carne de porc sau produse lactate, totul e sa fii flexibil, sa profiti de fondurile acordate in agricultura si sa te poti adapta din mers la cerintele pietei.

Afaceri cu artizanat – activitati remunerate ce pot avea ca punct de plecare un hobby sau o pasiune. Unele pasiuni pot fi costisitoare, altele insa nu cer decat cateva sute de euro, mult talent si daruire.

Pot intra in aceasta categorie o gama larga de activitati, de la brodat costume populare pana la icoane pe sticla, bijuterii facute manual, arme de panoplie, trenulete electrice si asa mai departe.

Afaceri la domiciliu – pot fi afaceri de familie ce pot lua forma legala a unor SRL-uri, PFA-uri sau AF-uri (Asociatie Familiala) si care nu necesita investitii prea mari, sediul social si punctul de lucru fiind identice cu propria locuinta.

In aceasta categorie pot intra atelierele de reparatii, magazinele de cartier, spalatorie de covoare, frizerie, etc. De regula investitiile necesare nu depasesc cateva mii de euro.

Comertul cu amanuntul – chiar daca nu mai suntem in anii `90 cand peste tot rasareau buticuri si bisnitari, tot timpul cartierele si micile comunitati vor avea nevoie de aprovizionare si de comercianti care cumpara de la en gros si vand cu amanuntul castigand din adaos.

Ca un pont, magazinele second-hand par sa revina la moda in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic, iata ca si in timp de criza pot aparea oportunitati.

Totul e sa te pricepi la cifre, sa iti placa sa alergi si sa ai un bun vad comercial. Nici in acest caz investitia initiala nu ar trebui sa treaca de cateva mii de euro.

In concluzie se pot incepe afaceri si cu mai putin de 10 000 de euro, e adevarat ca toate comporta un anumit grad de risc dar in afaceri riscul este omniprezent iar acolo unde investitia initiala este mica si perspectivele de dezvoltare mari, se cheama ca putem vorbi de afaceri profitabile cu investitie minima, chiar daca niciodata nu vom putea vorbi de o afacere sigura si garantata 100%.

 

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.