Cea mai buna idee de afaceri din Europa apartine unui sucevean

Românul cu cea mai buna idee de afacere din Europa se numeste Marius Dan Croitoru, are 27 de ani si este din Suceava.

El a fost premiat la Erasmus Entrepreneurship Awards cu premiul pentru cel mai bun concept de afacere prezentat la concursul orgaizat de Comisia Europeana impreuna cu Presedintia Parlamentului European.

Cine este Marius Dan Croitoru si cu ce idee de afaceri i-a dat gata pe europeni, vom vedea in randurile de mai jos.

Marius Dan Croitoru este un tanar absolvent al Facultatii de Stiinte Politice, din Bucuresti, specializarea Relatii Internationale si Stiinte Europene.

In prezent lucreaza in domeniul on-line, in capitala Sloveniei, alaturi de un antreprenor local.

Isi vede viitorul in domeniul serviciilor de consultanta in afaceri si proprietati intelectuale.

Care este idee de afacere?

Idee cu care a castigat concursul european de business prezentat mai sus, este o idee de afaceri in domeniul IT si are la baza conceptul unui CV online, imposibil de falsificat.

Un serviciu adresat angajatorilor care vor  sa descopere capacitatile si minusurile potentialilor angajati, dincolo de un speach pregatit si un costum la patru ace.

Ideea este cu atat mai interesanta cu cat scandalurile legate de plagiat si de CV-uri falsificate, care au colorat lupta politica de la Bucureşti anul trecut, au ajuns si la urechile oficialilor europeni. Prin urmare ideea lui Marius, venita chiar din partea unui român, nu-i asa, a beneficiat si de un timeing exelent, ceea ce a contribuit la sporirea interesului fata de ea.

Practic, Marius si-a imaginat un produs care sa analizeze activitatea online a candidatilor pentru un post.

Convins fiind ca personalitatea si capacitatea noastra se reflecta foarte mult in activitatea noastra online, nu mai era decat un pas in a corela aceste date pentru a ni se determina profilul psihologic si profesional.

Desi poate suna complicat, nu este chiar asa.

In activitatea noastra de a naviga pe internet, lasam o serie de urme, de la datele profilurile din retelele de socializare, pana la conturile de pe site-urile de matrimoniale (cine are 🙂 ), pana la o nota de subsol din paginile vreunui site la care am contribuit si pana la datele publice pe care tribunalele, institutiile de invatamant sau primariile, le pot publica online.

De asemeni cred ca nu mai e un secret pentru nimeni ca marile site-uri precum Google sau Facebook pastreaza istoricul activitatilor noastre online.

Softul imaginat de roman s-ar actualiza permanent cu date la zi, despre activitatea online a concurentului, pastrand astfel un CV autentic si cat mai precis.

Marele avantaj al unui astfel de program e acela ca nu poate fi influentat si modificat in mod direct, pentru a da bine la angajator, asa cum se intampla adesea cu CV-urile clasice.

Un astfel de produs ar fi util pentru tinerii talentati din IT, pentru care activitatea lor online ar vorbi de la sine, dar mai ales pentru companiile angajatoare care ar fi aproape imposibil de pacalit.

Asa au gandit si cei din juriul concursului Erasmus care au decis ca ideea lui Dan este cea mai buna dintre toate cele prezentate la eveniment.

Dupa castigarea concursului, Dan a mers in Slovenia, la Ljubljana, pentru a lucra si in acelasi timp a invata, in domeniul afacerilor online, alaturi de un antreprenor sloven.

Marturiseste ca este adeptul pasilor marunti, nu-si face niciodata planuri pe termen lung, deoarece lumea de azi se schimba foarte repede iar schimbarile bruste iti pot da planurile peste cap.

Nu doreste sa-si deschida vreo patiserie sau vreun bar ci doreste sa faca bani din nimic. Adica sa se axeze pe domeniul ideilor, al serviciilor de consultanta, drepturi de autor si al proprietatilor intelectuale.

Solutia ideala pentru orice tanar inteligent dar care nu dispune de fonduri financiare prea mari pentru a se lansa intr-o afacere clasica.

La fel ca multi altii, Marius Dan Croitoru, unul din tinerii inteligenti ai României, spera sa-si castige existenta valorificandu-si ideile si intelectul.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.