2020 si 2021, anii in care am stat cel mai mult online
Pandemia a accelerat digitalizarea vietii noastre de zi cu zi, intensificand vizitele noastre pe Internet, fie pentru a ne informa, fie pentru a ne distra, pentru a consuma sau pentru a comunica.
Unele acitivitati online s-au intensificat in perioada de carantina si s-au anocrat puternic in viata noastra de zi cu zi. Timpul petrecut online a crescut cu 15%.
La sfarsit de an 2020, a crescut si numarul de case locuinte la Internet, s-a ajuns la 92% si numarul de internauti a ajuns la 53 de milioane de indivizi. Romanii nu au petrecut nicioata atata timp online, fie pentru a munci, fie pentru a se relaxa, cu 15% mai mult decat in 2019 spre exemplu, in jur de 4-5 ore pe zi.
Aceasta cifra se explica prin trecerea invatamantului online in special dar si prin telemunca.
O viata cotidiana brusc digitala
De la o zi la alta, din cauza crizei sanitare, romanii si nu numai, majoritatea populatiilor afectate de aceasta criza au fost nevoiti sa isi reinventeze cotidianul.
Romanii au fost nevoiti sa invete si sa lucreze in mod diferit, sa isi faca cumparaturile mai mult online pentru a evita riscul de infectare si sa mentina dialogul cu familia si cu prietenii in ciuda distantei si chiar sa invete sa se relaxeze si distreze departe de salile de cinema, restaurante sau muzee.
Internetul joaca un rol major in aceasta noua organizare si le permite romanilor izolati sau carantinati sa isi creeze o rutina in fata ecranului. Si in sectorul restaurantelor totul a fost reorganizat pe timpul inchiderii lor, majoritatea s-au reorientat pe livrare la domiciliu si catering pentru a nu da faliment.
Internautii au apelat pana si la serviciile medicale online, fie pentru a-si face programare, fie pentru a consulta un specialist in medicina pentru o problema minora de sanatate.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.