Mesaje subliminale

Mesajele subliminale sunt mesajele ascunse in reclame, fotografii, reprezentatii grafice, clipuri/filme sau in jocurile online precum si in alte aplicatii de PC si care apar pentru o perioada foarte scurta de timp, la viteze foarte mari trecand practic neobservate la nivel constient. Aceste mesaje se adreseaza direct subcontientului evitand astfel filtrul laturii rationale a intelectului nostru.

Cum sunt folosite mesajele subliminale pentru a inlfuenta publicul

Unele reclame, filme sau aplicatii software care folosesc aceasta tehnica neortodoxa, prezinta in timpul clipului un mesaj care nu tine mai mult de o milisecunda si care indeamna publicul sa cumpere un anumit produs sau sa se comporte intr-un anumit fel. Aceste practici sunt in prezent ilegale dar nu inexistente.

Cum si de ce functioneaza
Subconstientul este influentat mai mult de instincte primare, de sentimente si de experientele trecute, mai mult decat de logica si ratiune. Mesajele subliminale exploateaza acest fenomen si se bazeaza pe regula repetitiei (una din metodele folosite si de hipnotizatori precum si in procesul de spalare a creierului).

Cu siguranta ca in spatele succesului unora dintre cele mai mari companii din lume stau si aceste mici mari secrete ale mesajelor subliminale. Banii, puterea si succesul au fost tot timpul strans legate de cei care detin si controleaza informatia.

Insa asa cum mesajele subliminale pot fi folosite in scopuri de manipulare si reclama prin metode neortodoxe, tot asa pot fi folosite si cu scopul de a motiva si influenta pozitiv. In occident inca din anii `80 se vindeau casete cu mesaje subliminale motivationale. Exista pe internet softuri cu ajutorul carora puteti crea mesaje subliminale pe care sa le setati sa apara pe desktopul computerului dumneavoastra la un anumit interval de timp.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.