Viral marketing

In primul rand ce este „Viral Marketing”? Sub aceasta denumire se ascund strategiile de promovare in cadrul carora promovarea se propaga din om in om asemeni unui virus.

Este una dintre cele mai eficiente forme de marketing. Pentru a intelege mai bine voi da cateva exemple de marketing viral : Marketingul in retea este o strategie de marketing viral. Nu are nevoie de prea multa reclama platita pentru ca afacerea se raspandeste din om in om datorita sistemului ei.

Felicitarile online sunt o alta strategie de marketing viral, cand trimiti cuiva o felicitare acesta primeste in email un link spre site-ul de la care ai trimis-o unde respectivul poate vedea felicitarea. Daca doreste sa trimita la randului lui o felicitare, destinatarul va primi un email care il va duce tot pe acel site si tot asa la infinit, site-ul se promoveaza de la sine, din om in om ca un virus.

Programele de afiliere, produsele intangibile downloadate gratuit sau cu drept de revindere si multe altelele asemenea, sunt strategii de marketing viral.

Avantajele folosirii unui astfel de sistem sunt evidente, muncesti o sigura data atunci cand creezi sistemul, apoi acesta se propaga de la sine.

Si tu poti folosi marketingul viral pentru promovarea afacerii tale, deja am dat cateva exemple de marketing viral pe care le intalnesti la tot pasul. Poti scrie o carte electronica in care sa se afle linkuri spre site-ul tau, apoi sa o dai gratuit cu indicatia de a se da mai departe, sau poti crea un site de felicitari virtuale, un program de afiliere sau chiar un sistem de comisioane bazate de marketingul in retea. Cheia succesului acestui tip de marketing este sistemul. Ia-ti cateva zile libere si gandeste-te profund la crearea propriului sistem de marketing viral adaptat afacerii tale. Cand vei reusi sa obtii un sistem viral care promoveaza la sine afacerea ta, va fi meritat efortul.

Bafta!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.