Notiuni de baza despre promovarea online

Cum o buna parte dintre voi, vizitatorii site-ului www.ponturifierbinti.com,  v-ati inscris  site-urile in catalog, deci sunteti la randul vostru webmasteri, am gasit de cuviinta sa vorbim aici si despre promovarea online.

In acest prim post despre promovare online vom vorbi putin despre elementele de baza incercand sa familiarizez cu acest subiect atat pe webmasterii aflati la inceput de drum cat si pe cei care cocheteaza cu ideea de a avea un site.

In primul rand incepatorii ar trebui sa stie ca exista 2 mari categorii de promovare online a unui site:

1. Gratuita

si

2. Platita

Promovarea gratuita corespunde in linii mari cu ceea ce in comunitatea web se numeste SEO (initialele de la Serch Engine Optimisation, pe romaneste, Optimizarea Pentru Motoare de Cautare). Este cheia de bolta a promovarii gratuite a unui site si are ca scop obtinerea unei pozitii cat mai bune in motoarele de cautare. Cu cat site-ul tau e mai aproape de top la cautarile pe Google sau pe Yahoo (mai sunt si alte motoare de cautare dar acestea doua sunt cele mai importante) pentru anumite cuvinte, de preferinta cuvinte-cheie, relevante pentru continutul site-ului tau, cu atat ai sanse mai mari sa primesti vizitatori prin intermediul acestor motoare de cautare. Pozitia in paginile afisate de Google sau Yahoo pentru diverse cautari de cuvinte-cheie, se mai cheama in limbajul de specialitatea si serps, cresterea in serps este telul suprem al tehnicilor SEO. Subiectul este prea vast pentru a-l putea epuiza aici sau mai bine zis pentru a-l putea epuiza vreodata. Un incepator ar trebui sa retina ca este foarte important pentru un site sa fie cat mai bine plasat in motoarele de cautare la cuvintele cheie relevante pentru continutul sau.

Desi o crestere in serps depinde foarte mult si de concurenta pentru aceste cuvinte, sunt cateva lucruri pe care oricine le poate face pentru a-si promova site-ul gratuit. In primul rand sa aleaga cuvinte-cheie unde concurenta nu este mare, adica unde nu se bate cu site-uri foarte puternice pe primele locuri. Sa foloseasca aceste cuvinte in titlul, adresa web (numele domeniului in URL) si continutul site-ului si sa obtina cat mai multe linkuri (legaturi) de pe alte site-uri spre site-ul sau.

Linkurile/legaturile se obtin in primul rand prin inscrierea in directoare web, cum este si PonturiFierbinti.com (sunt de preferat cele cu un PR mare si care ofera link direct), dar si prin schimb reciproc de linkuri cu alte site-uri. De asemeni este de preferat ca site-urile/paginile de pe care vin linkurile sa aiba legatura cu tipul site-ului (de aceea si in directoare e de preferat sa fie aleasa o categorie ce se potriveste cel mai bine cu site-ul tau).

Desigur ca tot la publicitate gratuita intra si promovarea prin viu grai sau prin intermediul unor forumuri dar asta depinde in primul rand de calitatea serviciilor oferite de site-ul respectiv astfel incat sa i se duca vestea.

Publicitatea platita presupune campanii de promovare pe alte site-uri prin cumpararea de reclama, sunt nenumarate astfel de servicii pe internet, nu le voi pomeni acum, probabil voi scrie si despre astea candva.

Ce ar trebui sa inteleaga un webmaster incepator din aceste randuri? In primul rand ca nu e de ajuns sa iti lansezi un website, vizitatorii nu vor veni de la sine daca nu iti promovezi site-ul. Un prim pas ar fi sa creezi continut text in care sa se regaseasca acele cuvinte-cheie pe care le tintesti, apoi sa iti inscrii site-ul in directoare web si sa citesti periodic acest blog pentru a afla mai multe despre SEO si promovare online in general 🙂

Pe curand!

P.S. : daca doriti sa tratam un anume subiect legate de SEO si promovare online, nu ezitati sa lasati sugestiile voastre in Comentarii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Hoteluri Brasov Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.