Cum a ajuns ChatGPT în proces

Poate inteligenţa artificială (AI) să înlocuiască pledoariile spectaculoase din sălile de judecată? Un concurs insolit de pledoarie, la care au participat tineri avocaţi francezi şi software-ul ChatGPT, s-a încheiat miercuri seară cu o victorie zdrobitoare a oamenilor, care au fost aclamaţi de colegii lor, informează AFP.

La subsolul unui bar parizian, aproximativ 50 de profesionişti din avocatură au decis să îşi măsoare forţele cu ChatGPT, un software conversaţional de inteligenţă artificială care fascinează întreaga lume de două luni, la iniţiativa Uniunii tinerilor avocaţi din Paris (UJA).

Regula jocului: trei concursuri de elocvenţă în jurul a trei întrebări despre rivalitatea om-maşină.

ChatGPT, al cărui text a fost citit în public, a început concursul, luând apărarea inteligenţei artificiale. Un avocat pro-oameni i-a răspuns printr-un discurs propriu.

Publicul a votat ridicând un cartonaş roşu pentru oameni şi un cartonaş albastru pentru AI.

Întrebările au fost adresate software-ului ChatGPT înaintea concursului.

Aceste „solicitări” îi cereau să furnizeze „o pledoarie pe un ton mai degrabă amuzant şi în 1.000 de cuvinte”, a explicat în debutul competiţiei avocata Clemence Marolla, membră a UJA.

În rechizitoriul lor, avocaţii au folosit pe rând emoţia, poezia, umorul, iubirea, ironia, derizoriul, declaraţiile teatrale şi cuvintele puternice.

„AI nu creează, ea fură. Ceea ce spuneţi dumneavoastră este un furt. AI nu creează, ea redă. Ea vomită”, s-a inflamat avocatul Etienne de Dreuille, aplaudat puternic de colegii lui de breaslă.

Un alt argument prezentat de tânărul avocat francez: „inteligenţa implică înţelegere”, în condiţiile în care ChatGPT nu face altceva decât să genereze cuvinte în mod automat, inspirate din milioanele de documente disponibile pe internet.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.