Oferirea de cadouri de Craciun clientilor: de ce este o idee buna?

Extrem de apreciat de clienti, cadoul corporate este ideal pentru toti cei care isi doresc sa fidelizeze. Ce tip de cadou sa oferi? Descopera raspunsul la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

De ce sa oferi un cadou de Craciun clientilor tai?

Odata cu apropierea Craciunului, oferirea de cadouri clientilor reprezinta o modalitate de a le multumi acestora pentru increderea acordata companiei tale. Ideea este sa le arati cat esti de recunoscator pentru acest lucru si sa le demonstrezi ca esti un director de companie interesat de clientii sai. Chiar daca nu exista o legatura directa intre cadou si produsele sau serviciile pe care le oferi, clientii vor aprecia aceste gest. Marca ta va fi astfel apreciata si vor continua sa te caute si anul ce vine.

La fel ca si ofertele promotionale, cadourile de Craciun reprezinta cea mai buna modalitate de fidelizare a clientilor.

Trebuie sa le oferi un cadou tuturor clientilor?

Oferirea unui cadou clientilor implica, bineinteles, si un buget. Evident, gestul este cel care conteaza mai mult decat pretul cadoului. Cu toate acestea, trebuie sa stabilesti un buget pentru cadouri. Pentru asta, trebuie sa stabilesti niste criterii in functie de care alegi clientii pe care ii vei recompensa cu un cadou de Craciun.

Companiile consacra de obicei in jur de 1% din rezultatele lor cadourilor corporate. Jumatate din aceasta suma este destinta celor mai importanti clienti, clientilor fideli si restul este destinate celorlalti clienti.

Poti oferi o cana personalizata care sa le permita clientilor sa isi savureze bautura calda preferata, un cosulet cu tot felul de produse precum un vin, sampanie, cozonaci si dulciuri sau un stilou mai special.

In functie de cadoul ales, ai posibilitatea de a-ti lasa si logoul companiei imprimat pe cadou. Pe langa faptul ca iti fidelizezi clientii, recompensa iti va creste vizibilitatea marcii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.