Afaceri inteligente

Conceptul de afaceri inteligente desemneaza o categorie de strategii de marketing ce au ca principala caracteristica folosirea in afaceri a tehnologiei IT, reducerea implicatiei in afaceri a factorului uman si automatizarea afacerii. Afacerile inteligente castiga tot mai mult teren si pe piata din Romania si constituie un sector deosebit de dinamic.

Iata mai jos cateva avantaje ale unui smart-business si de ce este important sa luati in calcul aceste strategii de marketing pentru propria dumneavoastra activitate:

Automatizarea: cu ajutorul internetului si a tehnologiei IT o multime de procese care inainte se puteau desfasura doar intr-un anumit interval de timp si cereau prezenta unui personal angajat, astazi se pot desfasura pe pilot automat. Ganditi-va numai la un magazin online care practic sta deaschis non stop, la orice ora din zi si din noapte si proceseaza comenzile in mod automat.

Astazi exista site-uri unde iti poti crea un cont virtual din care poti administra automat platile si incasarile online, de multe ori acest cont este gratuit dar percepe un comision (rezonabil) pentru fiecare tranzactionare.

Practic in mediul online exista afaceri inteligentecare nu au nevoie decat de un singur om pentru a functiona, restul este pus pe pilot automat.

Scaderea costurilor: softurile si echipamentele electronice de ultima generatie pot reduce numarul angajatilor cu pana la 100%, de la caz la caz. In aceasta situatie sunt eliminate o multime de cheltuieli ale firmei, in acelasi timp creste eficienta, chiar daca in timp pot aparea probleme chiar si la softuri sau echipamente electronice.

Costurile unei afaceri online sunt incomparabil mai mici decat cele ale unei afaceri similare din „lumea reala”. In primul rand este eliminat din start costul chiriei si al personalului (daca nu in intregimea lui cel putin in cea mai mare parte), apoi si promovarea este mai ieftina si cam tot ce tine de management si cheltuieli se face mai ieftin si mai eficient in cazul unor afaceri inteligente care apeleaza la ultimele cuceriri tehnologice in materie de internet si informatie.

Cresterea competivitatii: atunci cand concurenta a aplicat deja strategii de marketing inteligente, cel mai probabil vei fi lasat in urma. Pentru a tine pasul va trebui ca si afacerea ta sa faca parte din categoria afacerilor inteligente.

Acum sa vedem cum se pot implementa aceste strategii de marketing inteligente.

Din capul locului trebuie spus ca nu exista o reteta standard. In primul rand se face o analiza a statisticilor pietei si se cauta solutii IT ce ar putea creste performantele afacerii dumneavoastra (un website, un soft util, strategii de marketing ieftine pe internet, de la caz la caz).

Se fac teste, se compara rezultatele de pe urma noilor strategii, se calculeaza ce se intampla daca, totul pana la atingerea unui nivel optim dorit. Daca sunt bine aplicate, aceste strategii de marketing ale afacerilor inteligente, duc la reducerea defectelor si la imbunatatirea profitului, calitatii produselor si a satisfactiei clientilor.

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece iar lumea financiara cu avea cum sa ramana in urma acestei evolutii. Daca in  materie de tehnologie am intrat in era informatiei, in materie de afaceri am intrat in lumea afacerilor inteligente.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Teodor Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.