Afaceri simple

Prin afaceri simple intelegem acele afaceri ce pot fi demarate fara o investitie initiala prea mare si fara a fi nevoie de aptitudini speciale ce necesita o diploma profesionala. Exista o multime de idei de afaceri simple , mai jos am adunat x exemple, s-ar putea ca una din aceste idei de afaceri simple sa va inspire si pe dumneavoastra:

O afacere online bazata pe vanzarea de produse informationale intangibile (softuri si carti electronice).
Nu aveti probleme cu depozitarea, deteriorarea sau alte probleme speciufice unor produse clasice. Tot ce aveti de facut este sa puneti mana pe niste produse software, de genul celor de mai sus, la care sa aveti licenta de revindere sau, sa va creati chiar dumneavoastra propriile produse software pe care apoi sa le comercializati online. Pe site-ul nostru, in meniul de sus, la „Ghid Afaceri” puteti vedea un exemplu de astfel de produse .

Creati felicitari din carton pe care apoi sa le vindeti engros chioscurilor si altor unitati care comercializeaza si acest gen de produse.
Daca aveti talent puteti incepe o astfel de afacere. Pe scurt planul aceste afaceri este destul de simplu. Cumparati carton pentru felicitari iar apoi, acasa, cu o foarfeca, lipici si sticla colorata, confectionati felicitarile. Este o afacere simpla ce isi are varful de profit in perioada sarbatorilor. Fiti creativ, veniti cu inovatii in domeniul designului si depasiti-va concurenta. Va puteti extinde domeniul de activitate prin confectionarea de plicuri, pungi pentru cadouri, diverse ambalaje.

Inchirierea de scutere, ATV-uri, bob-uri motorizate si alte vehicule similare.
Este o afacere simpla dar ceva mai costisitoare fata de cele doua idei de afaceri simple prezentate mai sus. Dificultatea provine din faptul ca aceste vehicule ar trebui cumparate de firma initial sau cel putin inchiriate la randul lor de la alte firme insa in acest caz veti avea o grija in puls si o cheltuiala constanta. Insa daca va oferiti serviciile in zone turistice frecventate de tineri iar concurenta este slaba, acest gen de afacere isi va scoate rapid banii. Puteti combina inchirierea vehiculelor in functie de sezon, vara ATV-uri, iarna vehicule cu talpici. Merge si la mare cu ski-jet-ul, barca sau chiar plansa de surfing.

Cultivarea florilor de ornament.
Necesita o gradina suficient de mare sau si mai bine, o sera. Puteti comercializa bulbii sau florile prin intermediul magazinelor de specialitate si al florariilor. Aceasta afacere presupune detinerea unui petec de teren, pasiunea pentru flori si stabilirea unor contacte cu comerciantii florari cu care urmeaza sa lucrati in momentul cand florile vor fi gata de vandut. Daca aveti o sera va puteti extinde la cultivarea unor flori exotice al caror pret final de vanzare va fi la fel de „exotic” :). E adevarat insa ca acest gen de afacere nu e chiar la indemana oricui dar avand in vedere investitia initiala nu tocmai mare si faptul ca un petec de gradina mai tot romanul are, macar la tara, intra totusi in categoria afacerilor simple.

Fabricuta de boltari.
Cum constructiile in Romania sunt in plin avant, puteti intra in bransa relativ usor. Aveti nevoie doar de un utilaj (care se gaseste pe piata), nisip si ciment (ingradientele necesale pentru boltari) si un spatiu adecvat. Puteti fabrica astfel sute de boltari pe care ii puteti vinde fie engros , catre firmele care se ocupa cu comercializarea materialelor de constructii, fie en detaliles, direct catre constructori. Dificultatea acestui gen de afacere consta insa in pretul destul de ridicat al materiei prime si de concurenta. Dar si aici va puteti gasi o nisa neexploata prin imbunatatirea calitatii boltarilor sau prin diverse inovatii.

In concluzie, pentru a incepe o afacere nu aveti neaparat nevoie de zeci de mii de euro sau diplome universitare, puteti gasi inca zeci de idei de afaceri simple pe care le puteti incepe. In articolele viitoare vom incerca sa prezentam si alte afaceri simple ce pot fi demarate cu bani putini.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.