Afaceri online
Sa ai o afacere online nu este greu, aproape oricine poate incepe una in conditiile de azi dar sa ai o afacere online de succes nu este la indemana oricui. Si asta nu pentru ca ar fi neaparat nevoie de investirea unor mari sume de bani ci din cauza lipsei unor capacitati si aptitudini. Reteta succesului online are mai mult ingrediente, partea buna e ca toate se pot dobandi din mers.
Primul pas in inceperea unei afaceri online este sa ii oferi afacerii tale o locatie sau o „casa virtuala”. Aceasta locatie este site-ul prin intermediul caruia afacerea ta online se va prezenta lumii si va lua contact cu clientii.
Asa cum vitrinele magazinelor sunt importante pentru afacerile clasice datorita faptului ca impresioneaza de la prima vedere, la fel trebuie sa fie si site-ul unei afaceri online.
Dupa ce site-ul a fost pus la punct poti incepe sa primesti „oaspeti”. Oaspetii sunt vizitatorii site-ului, aka traficul. Cu cat atragi mai multi vizitatori cu atat vei avea mai multi clienti si cu cat ai mai multi clienti cu atat afacerea ta va fi mai profitabila si va avea sanse sa se dezvolte.
Intrebarea cheie este cum atragi acesti vizitatori?
Vizitatorii pot veni dintr-o varietate de surse: reclama platita, raspandirea din om in om sau prin promovare online gratuita. Promovarea online gratuita este o resursa foarte importanta ce se afla la indemana antreprenorilor online. Poti atrage vizitatori gratuit daca faci schimb de bannere sau linkuri cu alte site-uri, daca iti inscrii site-ul in directoare gratuite, fluxuri RSS, filmulete virale pe youtube sau anunturi in retelele sociale insa cea mai importanta componenta a traficului gratuit sunt motoarele de cautare.
SEO (Serch Engine Optimisation) sau „Optimizarea pentru motoarele de cautare” ar trebui sa fie punctul de plecare pentru orice incepator care doreste sa primeasca vizitatori pe site, fara sa plateasca. Un continut curat si de calitate, original, fara plagiaturi, un site usor de parcurs, fara multe reclame si aplicatii java, bine structurat, alegerea unui nume de domeniu relevant si o retea buna de linkuri externe spre site-ul tau, sunt un inceput sanatos in aceasta directie.
Fie ca ai o afacere online care vinde reclama promovand produsele sau serviciile altora, fie ca vinde niste produse proprii (de exenplu produse cu drept de revindere), succesul ei este direct proportional cu traficul pe care reuseste sa il indrepte spre site-ul propriu. Aceasta este cea mai dificila parte a unei afaceri online: obtinerea si mentinerea traficului.
Cei mai multi nu reusesc sa atinga un nivel acceptabil al profitabilitatii afacerilor lor online tocmai datorita faptului ca nu reusesc sa obtina un trafic de calitate si asta nu datorita norocului sau a lipsurilor materiale ci datorita capacitatilor si abilitatilor.
In primul rand trebuie spus faptul ca si in afacerile online, ca in orice alte afaceri, rezultatele vin in timp si in urma unui efort depus in acest sens, ori multi nu au nici rabdarea nici disciplina necesare.
Daca ar fi sa rezum totul in 3 cuvinte, ca un fel de concluzie, as spune ca rabdarea, autodisciplina si disponibilitatea de a invata mereu sunt ingredientele de baza ale succesului in afaceri online.
Dedicati-va acestor trei elemente si rezultatele se vor vedea in timp.
Mult succes!
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.