Afaceri online – 3 pasi

Despre afacerile online s-a scris si se va mai scrie, in acest articol ne vom rezuma insa la 3 pasi sau 3 aspecte ale afacerilor online care pot fi considerate punctele unui traseu menite sa ghideze orice incepatator in acest domeniu. Pentru cei care inteleg ca o afacere online nu inseamna sa dai clickuri pe reclame in schimbul unor centi, cei patru pasi prezentati mai jos pot fi considerati de un real ajutor.

1. Sa ai un mentor
Nu trebuie sa il cunosti personal, nici macar nu trebuie sa fie din aceeasi nisa si in mod categoric nu inseamna sa copiezi munca altcuiva. Sa ai un mentor in materie de afaceri online inseamna sa te documentezi temeinic despre unul sau mai multi specialisti in marketingul online, sa le descoperi reteta succesului si ca incerci sa o aplici in cazul tau.
Citeste-le povestile de succes si invata din ele, cu siguranta vei gasi in succesul lor si motivatia si inspiratia de care ai nevoie pentru a porni la drum.

2. Ofera un produs valoros

Afacerea ta online trebuie sa aiba o misiune, sa satisfaca o nevoie reala a utilizatorului, sa ofere ceva cu adevarat valoros. Altfel de ce ar apela cineva la produsele si serviciile tale?
Multi antreprenori, fie ca e vorba de afaceri online sau offline, sunt atat de preocupati de profit incat uita sa gandeasca din prisma cumparatorului, nestiind ca profitul sau si satisfactia cumparatorului sunt legate in mod strans si inseparabil.
Gandeste din prisma cumparatorului, ofera ceva cu adevarat valoros si important, care sa satisfaca o nevoie reala iar profitul nu se va lasa asteptat.

3. Construieste un sistem de vanzari

Un sistem de vanzari sau o conducata de distrubutie este mecanismul prin care afacerile de succes reusesc sa faca un numar mare de vanzari si sa incaseze sume mari de bani.
Trebuie sa iti gasesti singur propriul canal/sistem de vanzari astfel incat procesul sa fie unul automat. Pentru ca vorbim despre afaceri online, un sistem de vanzari poate sa fie format dintr-o campanie PPC (pay per click prin GoogleAdwords de exemplu), dintr-o retea de bannere pe site-uri cu un profil apropiat, dintr-un newsletter, etc. Trebuie sa experimentezi multe strategii de promovare pana gasesti sistemul care ti se potriveste si care iti genereaza vanzari aproape mecanic.

Pe masura ce devii mai experimentat vei putea duplica reteta de mai sus si pentru alte nise, va deveni propria ta semnatura in materie de afaceri online.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.