De ce sa cumperi un ceas de calitate

Cand se uita lung la un ceas de lux in vitrina unui magazin, multi barbati sunt in dilema si se lupta cu dorinta de a avea un ceas de calitate si beneficiile de a purta asemenea accesoriu pe de o parte, si costurile financiare pe de alta parte. Dar care sunt beneficiile de a avea un ceas original si de ce atat de multi barbati investesc banii lor greu castigati in ceasuri de lux?

Dincolo de estetica, exista un lucru fundamental pe care fiecare ceas trebuie sa-l faca bine: sa tina evidenta timpului. In timp ce ceasurile la preturi reduse sunt in mod obisnuit produse in masa de catre muncitori necalificati (de multe ori in tarile mai sarace in care „controlul calitatii” este practic inexistent), meseriasii calificati sunt cu siguranta in spatele realizarii ceasurilor de lux.

Companiile de ceasornicarie celebre, cum ar fi Festina sau Daniel Wellington, angajeaza meseriasi pentru a pune semnatura lor pe mecanisme elvetiene de ultima generatie, unde standardele sunt remarcabile; de exemplu, anumite ceasuri sunt atat de complicate incat de obicei dureaza intre 10 luni (pentru modelele de baza) si 2 ani (pentru modele extrem de complexe) care urmeaza sa fie fabricate.

Acest nivel superior de calitate, atat in meserii cat si in materie, asigura faptul ca ceasurile de lux sunt capabile sa pastreze in mod fiabil timpul – adesea vreme de zeci de ani sau chiar mai mult.

In schimb, un ceas ieftin, produs in masa, care sa supravietuiasca cinci ani, este aproape imposibil de gasit. Cand luati in considerare numeroasele caracteristici suplimentare pe care le includ ceasurile de lux, cum ar fi rezistenta la apa pentru ceasuri sportive sau rezistenta la altitudine pentru ceasuri de aviatie, fiabilitatea lor legendara devine cu atat mai impresionanta.

Desi este adevarat ca ceasurile de lux sunt investitii in sensul functional, ca isi vor bucura cumparatorii multi ani cu rezistenta lor, sunt si investitii in sensul ca sunt compuse din substante valoroase care isi pastreaza valoarea in timp. Sa ne uitam de exemplu la cresterea meteorica a aurului in valoare de-a lungul ultimului deceniu, si vedem astfel valoarea potentiala pe termen lung a pieselor de bijuterii compuse din astfel de metale pretioase.

Ceasurile de calitate mai slaba, precum cele fabricate din plastic sau aliaje placate, nu au avut aproape niciodata preturi impresionante pe piata de revanzare dupa perioade lungi de timp. Celalalt factor al valorii investitiei pe termen lung intr-un ceas de lux, este numele sau de prestigiu, ceea ce il face cu atat mai atragator pentru colectionari, si multi dintre acestia sunt dispusi sa ofere mii de dolari in schimbul unui model Rolex sau Omega.

In cele din urma, desi orice ceas poate, pentru o perioada de timp, sa faca cea mai simpla datorie de a pastra timpul, ceasurile de lux ofera celor care doresc sa investeasca in ele, satisfactie pentru o viata sau chiar mai mult.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.